EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Cégfigyelés

2014. szeptember 19. (péntek) Írta: ForrasCentrum

Minden cég vezetése számára elsődleges fontosságú, hogy azokkal a cégekkel kapcsolatban, akikkel a vállalkozás napi szinten, vagy akár eseti jelleggel kapcsolatban áll, követni tudja a változásokat. Ilyen változások lehetnek például egy esetleges felszámolási-, végelszámolási-, vagy csődeljárás, melynek az együttműködésük láthatja a kárát, hiszen például a követelések behajtása egy ilyen eljárás alatt álló cégtől nehézségekbe ütközhet. Kevésbé nehezen megoldható, azonban szintén kellemetlen problémaként jelentkezhet a székhely-, illetve postázási cím változás, mivel így a kommunikáció nem csak hosszadalmasabbá, de költségesebbé is válhat.

A Forrás Centrum Kft. által nyújtott szolgáltatás a fenti problémákra kínál megoldást. A cégadatok folyamatos monitorozása nagy idő-, és költségráfordítást okozhat, és megfelelő tapasztalat hiányában akár felesleges is lehet, a feltüntetett adatok nem megfelelő módon történő értelmezése miatt.

A http://cegfigyelo.forrascentrum.hu/  oldalon az alábbi változásokkal kapcsolatban rendelheti meg a fenti szolgáltatást:

1.       Végrehajtási eljárás: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), illetve az egyéb szervezetek (például önkormányzatok, közjegyzők) által indított végrehajtási eljárások adatai nyomon követhetők a vállalkozás cégkivonatában. Feltüntetésre kerül a végrehajtás elrendelésének időpontja, ügyszáma, a végrehajtást elrendelő megnevezése, és az értesítés kiállításának dátuma. A fentieken kívül, amennyiben a végrehajtási eljárást közjegyző rendelte el, megjelenhet a végrehajtást kérő neve is.

2.       Az adószám érvényessége: Amennyiben egy cégnek tartósan kiegyenlítetlen tartozása van, abban az esetben az adószámát felfüggeszthetik. A fenti változás szintén megjelenik a cégkivonatban, és követése azért rendkívül fontos, mert komoly problémák adódhatnak abból, ha ilyen cégtől számlát fogadunk be, vagy számukra számlát állítunk ki.

3.       Csődeljárás: A cégkivonatból szintén kiolvasható, hogy az adott cég csődeljárási eljárás alatt ál, vagy sem, illetve, hogy az esetlegesen folyó eljárásnak mi az ügyiratszáma, a kezdési, és – amennyiben releváns – a törlési dátuma.

4.       Felszámolási eljárások: Amennyiben egy cégnek olyan kiegyenlítetlen tartozása van, mellyel kapcsolatban a követelés kedvezményezettje a hatóságokhoz fordul, abban az esetben az egyik lehetősége a hatóságnak a felszámolási eljárás indítása, melynek az adatai (ügyiratszám, eljárás kezdete, felszámoló-biztos neve, követelés kedvezményezettje) szintén megjelennek a vállalkozás cégkivonatában.

5.       Végelszámolási eljárások: Ha egy cég jogutód nélkül szűnik meg, és tartozása nincs, abban az esetben a cég végelszámolási eljárás alá kerül. Ennek felelősét, az elrendelés dátumát, és az intézkedés egyéb adatait is megtalálhatjuk a cégkivonatban.

6.       Törölt cégek adatai: Egy már nem működő, a cégbírósági nyilvántartásból törölt vállalkozásokról is megtudhatunk alapvető adatokat, például az adószámot, a tulajdonosok nevét, illetve az alapítási és törlési dátumot.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, kérjük, keresse fel oldalunkat: http://cegfigyelo.forrascentrum.hu/.

Téma: Céginformáció |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.