EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Kamatmentes hitel

2016. június 9. (csütörtök) Írta: ForrasCentrum

A GINOP-8.3.1-16 jelű hitelprogram célja, hogy növelje a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét.
A 44 milliárd forintos keretösszeggel indult konstrukció keretében 1-600 millió forintos hitelösszeg igényelhető, akár induló vállalkozás számára is.
A hitel keretében megvalósításra kerülő beruházás helyszíne a pályázó vállalkozás bejegyzett, Közép-Magyarország régión kívüli telephelye, vagy székhelye lehet.
A hitel felhasználható eszközbeszerzésre, hardver-, és/vagy szoftver beszerzésre, ingatlan építésre, -felújításra, -bővítésre, valamint a projekt összköltség 30%-áig készletbeszerzésre is. Haszongépjárműre kizárólag olyan vállalkozás igényelhet hitelt, amelynek tevékenysége nem kapcsolódik a szállításhoz. Az eddigiekkel ellentétben támogathatóak a turisztikai jellegű fejlesztések is. Nem kaphat hitelt az a vállalkozás, mely azt mezőgazdasági tevékenysége fejlesztéséhez kívánja felhasználni, illetve ingatlanvásárlás sem valósítható meg belőle.
A feltételek között szerepel, hogy az igénylő vállalkozás nem állhat semmilyen megszüntetésre irányuló (csőd-, végelszámolási-, felszámolási) eljárás alatt, illetve nem lehet köztartozása, és rendezett munkaügyi kapcsolatokkal kell rendelkeznie.
A hitel igényléséhez 10% önerővel kell rendelkezni, a hitel futamideje pedig a projektben megvalósításra kerülő tevékenységektől függően alakul, ingatlan beruházás esetén 15 évig, szoftver beszerzés esetén 5 évig, egyéb esetekben pedig a beszerzésre kerülő eszköz amortizációjának végéig tart. A tervezett beruházás megvalósítására 2 év áll a pályázó rendelkezésére, mely akár türelmi időként is kérhető, tehát a projekt befejezését követően szükséges csak elkezdeni a hitel tőketörlesztését.
Mint minden hitelnél, itt is szükséges biztosíték nyújtása, melyből az alábbiak fogadhatók el:
-    ingatlan jelzálogjog
-    ingó jelzálogjog
-    fizetési számla követelésen alapított óvadék
-    gazdasági társaság és szövetkezet esetén a tulajdonos készfizető kezessége
-    egyéb természetes, vagy jogi személy készfizető kezessége
A hitel jelenleg az alábbi bankokban igényelhető:
-    Takarékbank Zrt.
-    B3 Takarék Szövetkezet
-    Budapest Bank Zrt.
-    FHB Zrt.

Amennyiben a fentiek felkeltették érdeklődését, kérjük, hívja ügyvezetőnket:

Pigniczki Sándor: 06-20-979-9753

Téma: Hitel |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.