EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Elindult a Jedlik Ányos Program

2007. szeptember 5. (szerda) Írta: Forrás Centrum

 

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) ismételten meghirdette a Jedlik Ányos Programot a kutatási fejlesztések támogatására. A pályázat célja az innováció ösztönzése a magyar gazdaság versenyképességének növelése, a fenntartható fejlődés elősegítése. A célt a korszerű technológiák területén végzett középtávú, felhasználás orientált stratégiai kutatás-fejlesztéssel kívánja a pályázat megvalósítani. Az NKTH 8 milliárd Ft keretet különített el a pályázatok támogatására és 18-30 projektjavaslatra számít az egészséges ember, a versenyképes ipar, a versenyképes agrárium, az élhető, fenntartható környezet témakörökben.

 

A kiemelt témakörökön belül az alábbi területekre kell koncentrálniuk a pályázóknak: betegségek megelőzése és kezelése, egészségügyi szolgáltatások, transzlációs kutatás az emberi egészség szolgálatában, új anyagok, új gyártási- és termelési technológiák kialakítása, autóipar, járműgyártás, informatika, vegyipar, gyógyszeripar, biológiai források a fenntartható agrárium számára, egészséges, minőségi élelmiszer, élettudományok és biotechnológia alkalmazása nem élelmiszeripari célokra, környezetbarát, tisztább technológiák, klímaváltozással kapcsolatos kutatások, környezetvédelmi méréstechnika, mérőműszerek fejlesztése.

 

A pályázat minden alprogramja esetében támogatásra jogosult bármely belföldi székhelyű vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiségű gazdasági társaság, kutatás-fejlesztési tevékenységet végző költségvetési szerv és jogi személyiséggel rendelkező intézménye, valamint kutatóhellyel rendelkező jogi személyiségű non-profit szervezet azzal a feltétellel, hogy a projektet – annak megvalósítására létrejött – társulás keretében kell megvalósítaniuk. Célszerű, hogy a projekt megvalósításában kis és középvállalkozások is részt vegyenek, mert az elbírálás során előny élveznek.

 

A pályázat keretében minimum 200 millió Ft és maximum 800 millió Ft támogatás nyerhető el, 25 %-tól – 100 %-ig terjedő támogatásintenzitás mellett. Fontos, hogy a projekt alapkutatáson, alkalmazott kutatáson és kísérleti fejlesztésen keresztül valósítható meg. Vállalkozás alapkutatás jellegű résztevékenységgel csak akkor pályázhat, ha szervezetén belül erre alkalmas kutató csoport működik. Elszámolható költségek közé tartozik a kutatási projektben részt vevő kutatók, technikusok, egyéb kisegítő személyzet személyi jellegű ráfordítása, a bérjárulék, a kutatáshoz kapcsolódó anyagfelhasználás, az igénybe vett szolgáltatás, egyéb szolgáltatás, használt és új eszköz vásárlása, immateriális javak beszerzése. Kis mértékben az általános rezsi és a koordinációs költség is elszámolható.

Téma: K+F, innováció |

2 hozzászólás

  1. Rácsik Lajos írta:

    Segítséget kérnék kihez fordulhatok ? Van egy találmányom de nincs pénzem a levédéséhez.A találmány lényege megmenti az ingatlanokat az áradás okozta káróktól.

  2. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Rácsik Lajos !
    Először is készítenie kell egy jó üzleti tervet, amivel megkeresi a lehetséges befektetőket.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.