EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Vállalati innováció támogatása (GOP-2008/2-1.3.1) ismét

2008. október 22. (szerda) Írta: Forrás Centrum

Alig, hogy lezárult újra is indult a Vállalati innováció támogatása (GOP-2008/2-1.3.1) című pályázati kiírás az alábbi feltételekkel:

A pályázat célja:

A konstrukció célja olyan azon vállalkozások innovációs tevékenységeinek támogatása, ame-lyek meglévő K+F eredményre (prototípus vagy termék) új vagy jelentősen javított, korszerű, magas értéket képviselő, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, piaci bevezetését vállalják.

A pályázók köre:

• gazdasági társaságok (kivéve non profit gazdasági társaságok),
• szövetkezetek,

Támogatható tevékenységek köre

1. Kísérleti fejlesztés: az alkalmazott (ipari) kutatás eredményének tervekbe foglalása, azaz új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások, szolgáltatások tervezése (idetartozik a kereske-delmi felhasználásra nem kerülő prototípus elkészítése is), azzal, hogy nem minősül kísérleti fejlesztésnek a termékeken, termelési eljárásokban, folyamatokban, létező szolgáltatásokon végzett rutinszerű változtatás, még ha az az adott termék, eljárás, folyamat vagy szolgáltatás fejlődését is eredményezi, de termékek, eljárások és szolgáltatások kísérleti gyártása és teszte-lése szintén ebbe a körbe tartozik, amennyiben azokat nem lehet felhasználni vagy átalakítani ipari vagy kereskedelmi alkalmazás vagy hasznosítás céljából.

Marketing:

Azon tevékenységek összessége, amelyek a vállalkozás által létrehozott új vagy továbbfejlesztett termék, technológia, szolgáltatás piacon történő megjelenését szolgálják. Kizárólag a termék-, technológia-, szolgáltatásfejlesztésig tartó marketing tevékenység támo-gatható!

A kísérleti fejlesztés kötelezően részét kell képezze a benyújtott pályázatnak. Kísérleti fejlesztésre a K+F projekttámogatás jogcím keretében lehet pályázni.

A támogatás mértéke

A  támogatás mértéke a projekt összköltségének 25 százalékát, amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásakor:
 - kisvállalkozásnak minősül, akkor a támogatás mértéke 20 százalékponttal növekszik,
 - középvállalkozásnak minősül, akkor 10 százalékponttal növekszik. 
 

Támogatás összege

Minimum 25 millió Ft - maximum 250 millió Ft

A pályázat benyújtása 2008.november 24 és 2009. január 9-ig lehetséges.

Téma: K+F, innováció |

5 hozzászólás

  1. Turulcsirip - horvato írta:

    […] Vállalati innováció támogatása (GOP-2008/2-1.3.1) ismét: Alig, hogy lezárult újra is.. http://blog.forrascentrum.hu/k-f-innovacios-palyazatok/vallalati-innovacio-tamogatasa-gop-20082-131-… « előző | következő » horvato — 2008. 10. 23. […]

  2. Gy.S. írta:

    szia egy mobiltelefon bolt nyitására lehet indulni a pályázaton??

  3. Forrás Centrum írta:

    Kedves Gy. S.!

    Amennyiben szükség van hozzá műszerekre, péztárgépre, számítógépre, akkor ezekre az eszközökre lehet pályázni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  4. Illes Istvan. írta:

    Johannesburgban elek s olvastam a hirdetesuket s hogy gondoltak ram,koszom szepen.Szeged s kornyekere utepito cegeket kerestem fel s tettem ajanlatot egy sokkal gazdasagossab utepitesi tekhnologiaval s egy uj termek bemutatasaba kezdtem bele,s ott meg is alt minden.Szerettek volna a termekbol ajandekot kapni amit persze en el utasitottam,s nem ez lett volna a szandekom.Szeretnek minden keppen elkezdeni mindent elorol s Magyarorszagra bevinni ezt a termeket s a magyarorszagi viszonyokat s arakat ismerve lenyegesseben olcsobbb s garantaltan jobb minoseget tudok allitani az utepiteshez,s ami nekem meg szimpatikussab lenne a visszafejlodott teruleteken elkezdeni a munkat.Tisztelt Pigniczki Sandor ugyvezeto igazgato ur,nagyon szivesen adom be a pajazatom ha on egy ehezz melto segitseget tud nekem nyujtani s ill ajanlatot adni hogy hogyan is kezdjem el a Magyarorszagra bevinnem ezt a ceget!!Elore is koszonom a szives tajekosztatasat.Illes Istvan 38.Matumi Street Mayberry Park Cell;0846024901.-Felesegem Irma szama az enyem.0842502999.Utolag is koszonettel s varom szives valaszukat.

  5. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Illés István,
    A projekt részletesebb leírására van szükségem, annak érdekében, hogy érdemben válaszolni tudjak. Kérem ezt küldje el az info@forrascentrum.hu címre.
    Üdvözlettel: Pigniczki Sándor

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.