EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Együttműködési megállapodás a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) és a Forrás Centrum Kft. között

2011. május 7. (szombat) Írta: Forrás Centrum

A Forrás Centrum Kft. a kockázati tőke területén is hatékony segítséget tud nyújtani az ügyfelei részére. Ezt erősíti, hogy a hazai kockázati tőkepiac jelentős szereplőjével a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt.-vel (KvfP) kötött együttműködési megállapodást. Ez azért lényeges, mert a KvfP a Forrás Centrum Kft. szakmai felkészültségét alkalmasnak találja arra, hogy a leendő kockázati tőkeigénylőket felkészítse az forrás igénylésének folyamatára, elkészítse részükre az üzleti tervet és egyéb dokumentumokat, tehát hatékony kapocs lehet a vállalkozó és a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. között.

 Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP)

A Forrás Centrum Kft. vállalja, hogy díjmentesen felméri egy vállalkozás vagy egy adott ötlet kockázati tőke alkalmasságát. Amennyiben érdekli a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. kockázati tőke terméke, szíveskedjék cége utolsó lezárt évének mérlegét faxon a 06-1-700-1911 számra, vagy e-mailen az info@forrascentrum.hu címre elküldeni és díjmentesen beminősítjük a pályázati alkalmasságot. Ha ezekkel nem rendelkezik, akkor küldje el üzleti elképzelését és megvizsgáljuk az alkalmasságot.

A Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) alapításának és működésének célja az eredményesen működő és a fejlődésre képes kis- és középvállalkozások versenyhelyzetét javítása kockázati tőkebefektetéssel.

A Magyar Állam (tulajdonosi jogok gyakorlója a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.) mellett a KvfP részvényese a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Budapest Bank Nyrt., a Garantiqa-Hitelgarancia Zrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt. és az Erste Bank Hungary Zrt. A Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. döntően állami forrásokból gazdálkodik. A KvfP Zrt. befektetése fejlesztési tőkebefektetés.

A KvfP Zrt. tőkét fektet a minősítésen megfelelő vállalkozásokba és a befektetés futamidejére résztulajdonossá válik. A céltársaságban többségi tulajdont soha nem szerez és az irányításba nem szól bele, csendestársként működik közre a futamidő végéig, amikor lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak az üzletrész megvásárlására. A KvfP tőkefinanszírozási konstrukciója kiválóan alkalmas a támogatási programokban előírt pályázati önerő finanszírozására. Fontos kiemelni, hogy a befektetés előfinanszírozás jellegű, így a vállalkozás az igényelt forráshoz gyorsan hozzájuthat.

Kik lehetnek Ügyfelek?

• A kért tőkeemelés időpontjában legalább két lezárt üzleti évvel rendelkező,
• Kft. vagy Zrt. formában működő gazdasági társaság, amelynek
• nettó árbevétele 20 millió Ft és 40 millió eurónak megfelelő forintösszeg között van vagy,
• a mérlegfőösszege nagyobb, mint 10 millió Ft, de kisebb vagy egyenlő, mint 27 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
• legfeljebb 250 főt foglakoztat
• a vállalkozás megfelelő piaci pozícióval, eredményes gazdálkodási múlttal, valamint
• további fejlődési potenciállal rendelkezik, amelyet tőkehiány miatt nem tud kihasználni.

Mely projektek finanszírozhatóak?

• Kiemelt befektetési célok: eszközbeszerzés, technológiaváltás, technológiai korszerűsítés, külpiacra lépés, hatékonyságjavítás, stb.
• A befektetés révén a hozzáadott érték egyértelműen dinamikusan növekszik, emiatt a tőkebefektetés megtérülése 5 év alatt biztosított.

Milyen időtávra szól a befektetés, hogyan történik a visszafizetés?

A tőkebefektetés legfeljebb 5 évre szól, a tulajdonrészt a társaságnak vagy tulajdonosainak vissza kell vásárolniuk. A tőkét három részletben kell visszafizetni a mindenkori hozamokkal együtt, a futamidő harmadik, negyedik és ötödik évének végén. Azaz rendelkezésre áll három év türelmi idő az első törlesztésig.

Milyen részt vállal a KvfP a cég életében, nyújt-e szakmai segítséget?

A Társaság alapvető elképzelése, hogy kisebbségi tulajdonosként vesz részt a cég működésében, azonban az Együttműködési szerződésben rögzítésre kerülnek azok a - cég működésével kapcsolatos - döntési helyzetek, amelyekhez a KvfP Zrt. hozzájárulása szükséges.

Lesz e delegált képviselője a befektetőnek a cégnél (kell-e neki helyet biztosítani, fizetést adni)?

A KvfP alapvető elképzeléseinek megfelelően nem kíván képviselőt delegálni a cég mindennapi működéséhez, azonban a felügyelő bizottságban ill. - Zrt. esetében - az igazgatóságban a KvfP képviselteti magát.

A fenti konstrukció keretében a vállalkozások olcsón juthatnak egy nagyon kedvező forráshoz. Az igényelhető legkisebb tőkebefektetés összege 10 millió Ft, de akár 100 millió Ft összegű befektetést is végrehajthat KvfP.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseket feltehetik a blogon vagy a 06-20-979-9753-as telefonszámon.

Téma: Kiemelt Partnerek, Kockázati tőke |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.