EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Érdeklődő!

2007. június 12. (kedd) Írta: admin

 

A weboldalunk mellett, most már blogunkba is naprakész információkat találhat az eu pályázatokról, támogatásokról, hitelekről, kockázati tőkéről és egyéb forrásokról, vagyis a vállalkozásfejlesztés aktuális kérdéseiről. Blog-ot azért indítottuk, hogy az ügyfeleinket és az érdeklődőket az eddigieknél is magasabb színvonalon és gyorsabban tájékoztathassuk a vállalkozásfejlesztés aktuális eseményeiről. Az eu támogatások megjelenésével és a bővülő hitellehetőségek miatt a vállalkozásfejlesztés eszközrendszere folyamatosan változik. A blog a webes kommunikáció egy fontos mérföldköve lett a mai világban és kiváló eszköz egy olyan komplex, szerteágazó és gyorsan változó rendszer bemutatására, mint a vállalkozásfejlesztés.

 

Fontos szempont, hogy a blog interakciót is biztosít, vagyis ha az egyik bejegyzéshez kérdése van nyugodtan felteheti, amelyre a legjobb tudásunk szerint válaszolunk. Ezzel segítve pályázók vagy érdeklődők munkáját is. A blog egy kötetlenebb fórumot biztosít arra, hogy megosszuk a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos információkat, így ezek hatékonyan és felhasználható formában juthatnak el Önökhöz.

 

Komoly szakértelmet igényel annak eldöntése, hogy egy projekt végrehajtására milyen forrást vegyünk igénybe. Az ingyenes állami pénz az mindig jól jön, csak a legtöbbször az a gond vele, hogy pont arra nem lehet pályázni, amire szükségünk lenne. További hátránya a pályázatnak, hogy nem mindig életszerű követelményeket, elvárásokat támaszt a pályázókkal szemben. Ha a projektet „rugalmasan” kezeljük és előre felkészülünk a problémákra, akkor a kockázatokat jelentős mértékben csökkenthetjük.

 

A finanszírozás másik eszköze lehet a hitel, amit általában nehéz megszerezni, mert mindig csak annak adja a bank, akinek egyébként nem lenne szüksége rá. Itt is érdemes előre készülnünk hitelfelvételre. Jelentősen javíthatja esélyünket, ha életképes és reális üzleti tervet készítünk, amit az üzleti eredményekkel alá tudunk támasztani. Nem árt, ha ügyelünk arra is, hogy soha ne legyen tartozása a cégnek és legyen elegendő számlaforgalom.

 

Érdekesebb és komplexebb terméket jelent a kockázati tőke. Ez termék több lényeges dologban eltér a hitelektől és a pályázatoktól. A befektető tulajdonrészt szerez a cégben és általában részt vesz az operatív vagy a stratégiai irányításban is, de nem szükséges a hagyományos banki típusú fedezetek biztosítása. Hazánkban a kockázati tőke szerepe a hitelekhez és pályázatokhoz képest marginális, de folyamatos növekedésre számíthatunk, amelynek mozgató rugója az EU forrásokból szerevezett JEREMIE Program.

 

A pénzügyi termékek széles skálája áll tehát rendelkezésre egy-egy projekt finanszírozására, amelyek felkutatása komoly erőforrásokat igényel. A célunk az, hogy segítséget nyújtsunk a lehetőségek feltérképezésében és az optimális termék kiválasztásában.

 

A blog keretében olyan témákat is feldolgozunk és forráslehetőségeket is felkutatunk, amely esetleg non-profit szervezeteket, mezőgazdasági vállalkozókat, magánszemélyeket érdekelhet.

 

Üdvözlettel: Csókási Beáta

Ügyvezető

06-20-979-9753

Téma: Kockázati tőke, Hitel, Pályázat |

4 hozzászólás

  1. Borbas Imre írta:

    Tisztelt Beata
    Amennyiben talälok, es igenybe veszem a kockazati hitelt,reszletes üzleti tervet dolgozom ki.Mi a biztositekom s milyen biztositekokat tudok beépíteni a megallapodásba,hogy a kölcsönado jo magyar szokas szerint ne nyulja le az üzleti tervem.
    köszönettel borbas imre

  2. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Borbas Imre!

    Erre egyetlen és jó megoldás a titoktartási megállapodás megkötése.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  3. Galambos Zoltán írta:

    Kedves Beáta!

    Milyen stádiumban van Magyarországon a kockázati tőke kultúrájának kialakulása?
    Milyen esélyeket lát egy részben profitorientált oktatási program finanszírozásához 10 millió forintos nagyságrendben?

    Köszönettel:

    Galambos Zoltán

  4. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Galambos Úr!
    Sajnos 100 millió Ft alatt kockázati tőkét nem érdemes igényelni.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.