EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Komáromy Gábor Ösztöndíj pályázat meghirdetése

2011. július 29. (péntek) Írta: Forrás Centrum

A nappali tagozatos egyetemi és főiskolai hallgatók részére meghirdették a “Komáromy Gábor Ösztöndíjat”. A diákoknak tervet kell benyújtaniuk riport, portré vagy oknyomozó cikkek írására és a legjobb 900 eurós összegű támogatást kap. A téma nincs korlátozva, vagyis lehet gazdasági, politikai vagy környezetvédelmi. A Komáromy Gábor Ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications pr-ügynökség és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és a Mathias Corvinus Collegium média-kommunikáció szakirányának egykori vezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.

Pályázati feltételek 2011-ben:

A 2011-es Komáromy Gábor Ösztöndíj elemei a következők: a Cook Communications 1200 euró pályázati pénzt biztosít, ebből 300 eurót könyvek és folyóiratok beszerzésére fordíthat az MCC könyvtár média szekciója. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, negyedéves részletekben folyósítva, amennyiben az ösztöndíjas szakmai munkája megfelelő ütemben halad. A győztes diák szakmai gyakorlati helyet kap számára az [origo], illetve az MCC Média szakirányán és  Adam LeBor, a The Economist budapesti tudósítója segíti mentorként.

A 2011-es Komáromy Gábor Ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, vonatkozzon az riport (feature), portré, vagy oknyomozó cikk(ek) megjelentetésére; a pályázó által szabadon választott témakörben, amely szólhat a politikáról, üzleti életről, tudományos kérdésekről, pénzügyi témákról, a környezeti problémákról, a bűnözésről, a sportról, a technológia kérdéseiről, az oktatásról, az egészségügy vagy a kultúra érdekességeiről. A témakörtől függetlenül, a pályázónak mindenképpen tudnia kell a választ a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel pályázatában és miért érdekes ez az olvasók számára.

A pályázónak igazolnia kell, hogy nappali tagozatos hallgatója valamelyik felsőoktatási intézménynek és kiválóan beszél angolul.
Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését. A pályázatokat a GK2011@cook-comm.com email címre kérjük elküldeni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. augusztus 25.

A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázóknak, előreláthatólag szeptemberben kell megjelenniük az interjún, ahol a tervezett projektek ütemezését és munkatervét kell prezentálniuk. Az eredményhirdetésre októberben kerül sor.

A 2011-es Komáromy Gábor Ösztöndíj bizottsága:
Adam LeBor: író, újságíró (www.adamlebor.com) Révész Ágota: diplomata, a kulturális és oktatási ügyek konzulja a Sanghai Magyar Főkonzulátuson, az MCC tanára Molnár Bálint: az MCC Média/Kommunikáció szakirány vezet?je, a Cook Communications account managere Joe Cook: a Cook Communications alapítója Szalai Zoltán: az MCC ügyvezető igazgatója

Részletek olvashatók az alábbi linken, csatolt dokumentumban valamint a Mathias Corvinus Collegium honlapján

http://mcc.hu/palyazati_lehetoseg_komaromy_osztondij

http://www.origo.hu/post-it/blog/20110720-meghirdetttek-a-2011es-komaromy-gabor-osztondijat.html

Téma: Pályázat |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.