EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Elindult a Forrás Centrum Kft. brikett üzeme

2011. október 26. (szerda) Írta: Forrás Centrum

brikett uzem

Annak érdekében, hogy cégünk hatékonyan tudja segíteni ügyfeleit a pályázatírás területén saját maga is pályázott egy brikett üzem felépítésére a Széchenyi Terv keretében. Úgy véljük ez kellő referenciaként szolgál ahhoz, hogy a pályázatokat képesek vagyunk elnyerni, segítséget nyújtani a megvalósítási szakaszban és a támogatást is le tudjuk hívni az ügyfeleink részére.

A Forrás Centrum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 14 770 000 forint uniós támogatást nyert a Dél-alföldi Operatív Program (továbbiakban: DAOP) keretén belül, a „Komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségek üzleti infrastruktúra fejlesztése” tárgyú felhíváson, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A 21 100 000 forintos összköltségvetésű beruházásból fa brikettgyártó üzem létesült.

A megvalósult beruházás elsődleges célja – a környezet védelmével egyidejűleg – új tevékenységi körünk, a fa brikett-gyártás fejlesztése. Nagyon fontos kiemelni, hogy a projekt a környezetipar és megújuló energia területén megvalósuló fejlesztést eredményez. A projekt megvalósítási helye a 6760 Kistelek, Ipari Park 2650/41.

A biobrikett és piaca jelenleg szinte korlátlan, hiszen minden hazai brikettáló üzem a termelési kapacitása sokszorosát tudná értékesíteni belföldön és az EU belső piacán egyaránt. Gazdasági számítások szerint a megfelelően száraz alapanyagból készített biobrikett fűtőértéke legalább kétszerese a tűzifáénak, vetekszik a barnaszénével, ráadásul nagyon kevés hamu keletkezik belőle. A különböző hulladékok (faforgács, fűrészpor) ilyen módon történő hasznosítására egyre több kísérlet folyik az országban.

Az üzemben éves szinten minimum 2-300 tonna brikett előállítására leszünk képesek. Gazdasági számítások alapján gyors, 5 éven belüli megtérülésre számítunk.

A beruházás eredményeként új munkahelyeket tudunk teremteni, ezzel is elő tudjuk segíteni a térség fejlődését. A 2008-as átlagos statisztikai állományunk 3 fő volt. Az első fenntartási évben 2 fő alkalmazottat tervezünk felvenni (1 fő műszaki szakmai tapasztalattal rendelkező és 1 fő kereskedelmi végzettségű pályakezdő). A beruházás új, gazdaságos és hatékony technológia kiépítését teszi lehetővé, amellyel növeljük versenyképességünket a térségünkben.

A projekt eredményeként új tevékenységi körünket tudjuk fejleszteni, így vállalkozásunk piaci pozíciója megerősödik, a technológiai és infrastrukturális színvonal emelkedik, javulnak cégünk hatékonysági mutatói, melyek a beruházás megtérülését gyorsítják, illetve megfelelő alapot teremtenek a további fejlesztések megvalósításához.

Amennyiben Ön is szeretne ilyen üzemet építeni, hívja a Forrás Centrum Kft.-t a 06-20-979-9753-as számon, vagy írjon e-mailt az info@forrascentrum.hu címre.

Téma: Széchenyi Terv, Gépbeszerzési pályázatok, Pályázat, Gépvásárlási pályázatok, Ingatlanfejlesztési pályázatok |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.