EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Új TEÁOR besorolás 2008-tól: a TEÁOR’08

2008. február 19. (kedd) Írta: Forrás Centrum

 

Ismét változik a tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere, a TEÁOR besorolás. 2008. január 1-jétől már minden tagállamban alkalmazni kell az új uniós osztályozást. A cégek kötelezettségeit a 41/2007. (VIII. 29.) IRM rendelete cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet módosítása tartalmazza.

 

 

Azon TEÁOR kulcsok automatikusan kerülnek bejegyzésre, amelyek a TEÁOR’03 és a TEÁOR’08 közötti fordítókulcsot tartalmazó KSH közlemény alapján automatikusan átfordíthatóak a megfelelő TEÁOR’08 tevékenységi szakágazati besorolássá, vagyis ezen esetekben nem kell tenni semmit. Azon tevékenységi körök vonatkozásában, amelyek a KSH-közlemény értelmében automatikusan nem sorolhatóak át, a tevékenységi kör megfelelő módosítását a cégnek kell kérnie a cégbíróságon a cégjegyzékben vezetett egyéb adatai első változásakor, de legkésőbb 2008. július 1-jéig.

 

A TEÁOR’08 szerinti tevékenységi kör meghatározására történő áttérés következtében szükséges statisztikai számjel változást a KSH elektronikus úton közli a cégbírósággal, és a változás bejegyzésére automatikusan kerül sor. A TEÁOR-szám-változtatás a cégbíróságon nem jár külön illetékezési, illetve közzétételi költséggel.

 

Az alábbi címen egyszerűen lekérdezhetők a 2008. évi TEÁOR kódok:

 

2008. évi TEÁOR kódok

Téma: TEÁOR |

92 hozzászólás

  1. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kissné Berta Orsolya!
    A számlára elvileg nem kell teáor kódot írni, nem értem miért küldték vissza a számlát.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  2. Andrea írta:

    Tisztelt Hölgyem/Uram,

    Az után kutatok, hogy amíg nem rendelkezem szakirányú végzettséggel és nem vagyok bejegyezve a Közvetítői névjegyzékbe milyen Teáor szám alatt tudok működni hivatalosan lakóingatlan értékesítés végzése során.És mit tudok így leszámlázni.
    Köszönettel,
    Andrea

  3. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Andrea!

    ügynöki tevékenység vagy tanácsadás szerintem lehet.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  4. Gabi írta:

    Egyéni vállalkozó -erdészeti tevékenységgel foglalkozó-családtagom kibővítené vállalkozását pályázatfigyeléssel, pályázatírással. Milyen TEÁOR számokat kell alkalmaznia?

  5. Maklári László írta:

    Segítséget kérnék: Művelődési és Ifjúságiházat hova lehet besorolni?

  6. Forrás Centrum írta:

    Tanácsadási tevékenységet kell megkeresni.

  7. Forrás Centrum írta:

    Kedves Gabi!

    A tanácsadási tevékenységet kell megkeresni.

  8. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Maklári László!

    Konkrétan milyen tevékenységet végeznek?

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  9. Maklári László írta:

    Művelődési és Ifjúsági Ház üzemeltetés

  10. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Maklári Úr!

    Véleményem szerint ezek jöhetnek szóba, de egyeztessen az ügyvédjével:

    682 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
    811 Építményüzemeltetés

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  11. Dávid írta:

    Jónapot sziasztok!
    Tudnátok nekem segíteni abban hogy terméskő feldolgozáshoz pontosíto vágásához milyen teaor-szám kell és milyen végzetség?
    Előe is köszönöm
    T. Dávid

  12. Forrás Centrum írta:

    Kedves Dávid,

    Szerintem ez lesz a megfelelő kód: 237 Kőmegmunkálás.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  13. Gyuszi írta:

    Jó estét sziasztok.

    Kérdésem hogy egyéni vállakozóként milyen besorolásba tertozik a villamossági bolt, és a fűnyírás.

    Köszönettel Riba GYula

  14. Forrás Centrum írta:

    Kedves Gyuszi!

    A villamossági bolt ide tartozhat:
    47 Kiskereskedelem (kivéve: gépjármű, motorkerékpár)

    A fűnyírás szerintem ide tartozhat:
    81 Építményüzemeltetés, zöldterület-kezelés

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  15. manna írta:

    Tisztelt hölgyem,

    azt szeretném kérdezni, hogy az internetes reklámfelület értékesítésének mi a kódja.
    Be lehet ezt jegyeztetni, amikor az új kódokat regisztráltatjuk, vagy valamilyen külön eljárás során lehet bevenni a tevékenységi körbe?

    köszönöm

  16. Forrás Centrum írta:

    Kedves manna!

    Szerintem ez a TEÁOR kód:

    7312 Médiareklám

    A tevékenységi kör bővítését az ügyvédje fogja intézni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  17. Axi írta:

    Üdvözlöm!

    Pénzügyi közvetítéssel, tanácsadással, hitelügyintézéssel foglalkozom. Mivel nincs meg a szakképesítésem egyelőre ugye nem tudok biztosításokat közvetíteni, de megmaradhat a tevékenységi kör bejegyzése? Folyamatban vannak a tanulmányaim. Mik azok amiket fel tudok tüntetnei a tevékenységi körömben? 2005.-ben csak két tevékenység volt felvéve a pénzügyi közvetítés és a biztosításközvetítés. Ha most módosítok akkor már szeretnék mindent bele tenni ami kapcsolódik a munkámhoz. Ez akkor is ingyenes most?
    Ha vállalkozói hitel ügyintézésről számlát akarok adni, milyen jogcímen adhatok számlát az ügyfelemnek? vagy Ha csak pénzügyi tanácsadás történik, tudok számlát adni? Milyen címen? Ha oktatást tartok, hogy tudok erről számlát kiállítani?

    Válaszát előre is köszönöm.

  18. Forrás Centrum írta:

    Kedves Axi!

    Gondolom cégként tevékenykedik. Megítélésem szerint ha már benne van a tevékenységi körök között a biztosítások közvetítése, akkor nem kell kivenni (Ez alapján a cégbíróság úgy ítélte, hogy a cég alapításakor már rendelkezett a tevékenység végzéséhez szükséges végzettséggel). Szerintem tegyen bele a tevékenységek közé mindent, amit szeretne (az ügyvéd úgyis szólni fog, ha valamelyik engedélyköteles). Szerintem tanácsadási számlát mindkét tevékenység esetében tud adni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  19. Edina írta:

    Jó estét, sziasztok!

    Egy szakkönyvkiadó számára tördelői munkát, illetve - bár nincs jogi végzettségem - a jogszabályok változását követem figyelemmel,és ha fontos módosítás lép életbe, akkor azt jelzem a kiadó felé.
    A kérdésem az lenne, hogy ez a tevékenység hova sorolandó be. Előre is nagyon köszönök minden segítséget!

    Üdvözlettel:
    Edina

  20. Forrás Centrum írta:

    Kedves Edina!

    Úgy tűnik eltörlik a TEÁOR számokat:

    http://blog.forrascentrum.hu/teaor/eltorlik-a-teaor-szamokat.vallalkozas-vallalkozo

    Vagyis ezzel nem kell foglalkozni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  21. kerdes írta:

    Kedves olvasok,a kerdesem a kovetkezo.A garazsban szeretnek bemutatotermet kialakitani koporsok es kegyeleti targyaknak,en mint kozvetito lennek a vallalatnak,ehez milyen engedely kell.

  22. Forrás Centrum írta:

    A kérdésre válaszolva az alábbi információkat sikerült összegyűjtenem:

    A bemutatóterem vagy bolt nyitásához működési engedélyt kell szerezni. A működési engedélyt a jegyzőtől kell kérni, előírt formanyomtatványon benyújtva. Az engedély megadásának azonban számos előfeltétele van, amelyekről még a kérelem benyújtása előtt kell gondoskodni.
    A működési engedély kiadási kérelemhez ugyanis csatolni kell bizonyos, a végzett tevékenységtől függő szakhatósági hozzájárulásokat eredetiben, továbbá az üzlet használatát igazoló iratokat (bérleti szerződést és tulajdoni lapot, jellemzően még bérlet esetén is).
    Ezen kívül csatolni kell a tevékenység végzési formájától függően vagy a vállalkozói igazolvány másolatát, vagy a gazdasági társaság cégkivonatát. Az igazolványon, illetve a cégkivonatban már szerepelnie kell az üzlet címének és a tevékenységnek.
    Ha a tevékenység gyakorlását a működési engedélyről szóló jogszabályon kívüli jogszabály feltételhez köti (pl. szakképesítéshez), akkor e feltételek teljesítését igazoló iratokat is csatolni kell a kérelemhez. [Ezekről részletesen a Magyar Közlöny 2004/66. számában megjelent OM közlemény ad egy kimerítő felsorolást, pontosabban sok helyen csak hivatkozást az ilyen tevékenységeket felsoroló más jogszabályokra. Klasszikus kiskereskedelmi tevékenységekkel kapcsolatos szükséges szakképesítések tárgyában érdemes az 5/1997. (III. 5.) IKIM rendeletet áttanulmányozni.]

  23. Hoffmann János írta:

    Egyéni vállalkozóként főtevékenységem nyílászárók utólagos szigetelése.
    Ehhez nincs végzettségem, mindenképpen kell rendelkezni megfelelő szakirányú végzettséggel vagy lehet kérni így is ezen tevékenységi kód bejegyzését.
    Ha nem lehet a 432906 kódot használnom, kérem adjanak tanácsot, hogy mit tegyek!
    Köszönettel: Hoffmann János

  24. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Hoffmann János!

    Javaslom próbálja meg bejegyeztetni és ha nem engedik, akkor felvilágosítást fog kapni milyen tanfolyamot kell elvégeznie.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  25. László írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!

    Érdeklődnék, hogy most mi a helyzet a TEÁOR számok átváltásával.

    Nekem egy BT-m van, és több gazdasági portálon azt olvastam, hogy a változtatásokat a 2009-es bevallással együtt is be lehet nyújtani.

    Továbbá érdekelne, hogy ez a társasági szerződés módosítását jelenti-e - tehát ügyvéd kell hozzá -, vagy pedig valamilyen nyomtatványt kell-e csak kitölteni?

    Köszönettel,
    László

  26. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt László!

    A TEÁOR számok körül elég zavaros helyzet alakult ki. Nap, mint nap új információ lát napvilágot. Én becsületesen végrehajtottam az átalakítást. Szerencsére az ügyvédem nem kért érte semmit.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  27. Tóth Jolán írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!
    A 358/2008. (XII.31.) Korm. rendelet kapcsán szeretnék kérdezni.
    Folyamatban lévő telepengedélyezési eljárásban a következő tev.-re kért az ügyfél telepengedélyt: 71.20 TEAOR-műszaki vizsgálat, elemzés; 77.11 TEAOR-személygépkocsi kölcsönzés; 68.20 TEAOR-ingatlan bérbeadás.
    Fenti rendelet alapján ez bejelentés-köteles tevékenység lesz csupán, vagy telepengedély köteles tevékenység.Melyik csoportba és milyen “cím” alatt sorolható be a megjelölt 3 tevékenység? Nem igazán találom meg az új Korm. rendelet egyik mellékletében sem az ide legjobban illőt.
    Köszönettel, Jolán

  28. Béla írta:

    Jó estét!

    A kérdésem az lenne, hogy ha van VESZÉLYESÁRU-ÜGYINTÉZÕ-i OKJ-s vizsgám, milyen TEÁOR szám alatt tudok működni egy BT keretein belül?

    Köszönettel: Béla

  29. Zoli írta:

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy meglévő üzletemet szeretném bővíteni virággal és ajándékkal.
    Ehhez kimondottan szükséges-e /virág,koszorú,dísznövény/ bejegyzése a működési engedélybe?
    A fent emlitett a vállalkozói igazolványban szerepel.
    Ha esetleg belefér más tevékenységi körbe,legyen szíves irja meg melyik lenne az,mert lehet ez éppen szerepel a jelenlegi működési engedélyemben!
    Kérésemet előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Zoli

  30. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Tóth Jolán!

    Ebben az esetben kérjen állásfoglalást a helyi jegyzőtől.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  31. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Béla!

    Talán ezek között lehet a megfelelő tevékenység száma:

    38 Hulladékgazdálkodás
    381 Hulladékgyűjtés
    3811 Nem veszélyes hulladék gyűjtése
    3812 Veszélyes hulladék gyűjtése
    382 Hulladékkezelés, -ártalmatlanítás
    3821 Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása
    3822 Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása
    383 Hulladékanyag hasznosítása

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  32. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Zoli!

    Ennek eldöntésére látnom kellene az említett iratokat. Így nem tudok erről nyilatkozni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  33. Asztalos András írta:

    Üdvözlöm András vagyok!!!
    Olyan kérésem lenne hogy most szeretnék kocsmát nyitni és buli rendezvényeket csinálni hétvégente!!!Tevékenységi kört szeretnék bőviteni mert épitőiparral foglalkozom és a cégbirosági végzésbe még csak az éttermi és mozgo vendéglátás szerepel!!!Milyen tevékenységeket kellene még bele vennem kinél kell intéznem(ügyvéd cégbiroság) és milyen kb. költségekkel jár ez és mennyi idő alatt zajlik ez le,mert a kocsmát már most átkellene vennem!!!Köszönöm válaszát előre is!!!Üdv.!!!

  34. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Asztalos András!

    Javaslom, hogy keressen meg egy ügyvédet, mert a tevékenységi kör módosítását be kell adni a cégbírósághoz. A költség nagyságrendje az ügyvédi díjtól függ.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  35. Lukács Henrietta írta:

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Szeretném megkérdezni, hogy ezekbe az üzletkörökbe belefér e a cumisüveg, cumi és egyéb babakozmetikumok, illetve a pelenka, törülköző, sapka, vagyis babadolgok a babakocsit és az autós ülést leszámítva?
    -ruházati üzlet
    -háztartási felszerelés
    -ajándéktárgy
    -illatszerüzlet, drogéria
    -játékáruk üzlete
    Ha nem akkor a módosítás alatt be kell e zárni az üzletet?
    Előre is köszönöm válaszát.
    Tisztelettel:
    Lukács Henrietta

  36. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Lukács Henrietta!

    Véleményem szerint belefér és nem kell bezárni az üzletet.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  37. gyöngyi írta:

    szeretném megkérdezni,hogy egy bemutató termet csínálunk ahol tréningekken mutatjuk be a termékeket.termék forgalmazás nem folyik,csak termék bemutatás és oktatás.
    aki épen bent van kollegánk azt a munkaügyi hívatal megbüntetheti?mert mindig más tart ben bemutatót mert csak időpont egyeztetésre van nyítva a helyiség.mielőbbi válaszát köszönöm szépen.Üdvözlettel:Gyöngyi

  38. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Gyöngyi!

    Nem értem a kérdést, miért büntetné meg a munkaügyi hivatal a kollegájukat?

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  39. gyöngyi írta:

    Tísztelt Beáta!
    Mert itt a városban az beszélik,hogy nem lehetne tartani ilyen nyílt termék bemutatókat.

  40. Krisztián írta:

    Tisztelt Hölgyem!

    Létezik-e egy összefoglaló táblázat a szakirányú végzettséghez kötött TEÁOR kódokról?
    Mely jogszabályok vonatkoznak a témára?

  41. Balogh Sándor írta:

    Tisztelt Cím!
    Az iránt érdeklődnék hogy saját házban szeretnék irodát létesíteni ahol bútorjavításra vennék fel címeket.
    Lehet így működési engedélyt kérni?
    Köszönöm
    B.Sándor

  42. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Gyöngyi!

    Erről sajnos nekem nincs információm.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  43. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Krisztián!

    Sajnos még nem találtam ilyen táblázatot, de ha lenne közzé tenném.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  44. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Balogh Sándor!

    A bútorokat is ott javítaná vagy csak a megrendeléseket venné fel?
    A második esetben nem kell működési engedélyt kérnie szerintem.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  45. Géczi Hajnalka írta:

    Szép napot! Szeretnék a barátnőmmel ruhaüzletet nyitni,Bt alapitani.Milyen szakirányú végzettséghez van kötva?Én jalanleg munkanélküli vagyok.Eddig kiskereskedelemben dolgoztam,mint eladó pénztáros.A barátnőm pedig ovónő.Ehhez van valami kód,ill végzettséghez kötött a dolog?Várom válaszát.Köszönettel:Géczi Hajnalka

  46. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Géczi Hajnalka!

    Ismereteim szerint boltvezetői tanfolyam elvégzése elegendő egy üzlet nyitásához.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  47. Mónika írta:

    Tisztelt Hölgyem!
    Azt szeretném megkérdezni, egyéni vállalkozóként, zöldterület kezelés (konkrétan fűnyírás) szolgáltatáshoz milyen végzettség szükséges?
    Előre is köszönöm!

  48. Csaba írta:

    Üdv!
    Azt szeretném meg kérdezni, hogy számítástechnikai tevékenységű vállalkozás indítása esetén milyen TEÁOR számot lehetne megadni úgy, hogy nincs végzetségem?
    A 6203-as számmal jelölt tevékenység lefedné teljesen azt, amit csinálni szeretnék, de nem tudom, ehhez kell e valamilyen végzettség.
    Előre is köszönöm válaszát!

  49. Hottó Krisztina írta:

    Kedves Beáta!

    Ev.-ként elvállalnám egy sporttelep külső takarítását és karbantartását (épületben, tenniszpályán, egyéb kapcsolódó területen).
    A 8110 Építmény-üzemeltetéshez és a 8130 Zöldterület-kezeléshez kell valamilyen képesítés? Mert ezek lefednék a felmerülő munkákat.
    Előre is köszönöm!

  50. Szilágyi Gáborné írta:

    Filmrendezőkét a szakmában dolgozva milyen teaor számot javasol és milyen módon válhatnék számlaképessé? Nincs folyamatosan munkám,de szeretném, ha rendben menne az adózás, eü.biztosításom, nyugdíjam!
    Köszönöm a segítségét! Szilágyiné

  51. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Szilágyi Gáborné!
    Erre egy Kft.-t kellene létrehozni, amiben ügyvéd tud a segítségére lenni.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  52. Kissné Berta Orsolya írta:

    Kedves Segítő!
    Napok óta kutatok! Agyagtárgyakat készítek, kézművesboltnak szeretném eladni. Van vállalkozói igazolványom tanításhoz (másodálláshoz), meg 900301 művészeti tevékenységhez, de visszaküldték a számlámat, hogy kereskedéshez is kell teáor kódot kiváltanom. Milyen kódot vegyek fel? Ha alanyi ÁFA-mentes vagyok, akkor semmilyen teáor vagy egyéb kódszámot nem kell a számlára írnom?
    Nagyon köszönöm: Kissné Berta Orsolya

  53. Semegi Anita írta:

    Kedves Segítő!

    Szeretnék pályázatírással foglalkozni.Milyen TEAOR szám felel meg ennek? Milyen képesítéssel kell rendelkezni?Válaszát előre is köszönöm: Semegi Anita

  54. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Semegi Anita!
    Üzletviteli tanácsadás keretében foglalkozhat pályázatírással, külön végzettség nem kell.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  55. Bánóci Tünde írta:

    Kedves Segítő!

    Érdeklődnék, hogy amennyiben egyéni vállalkozásként szeretnék sportszereket árusítani, milyen TEÁOR számot válasszak és hogy ehhez kell-e bármilyen szakmai végzettség.

    Köszönettel:

    Tünde

  56. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Bánóci Tünde!
    Ismereteim szerint kell kereskedelmi végzettség és talán ez a megfelelő kód: 4764 - Sportszer-kiskereskedelem
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  57. Kőházi Ildi írta:

    Üdvözlöm!

    A kineziológiai tevékenységnek mi lehet a besorolási száma?

  58. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kőházi Ildi!
    Szerintem nincs besorolási száma.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  59. sz.márti írta:

    Tisztelt Cím! Szeretnék webáruházat nyitni, és táplálékkiegészitőket reklámozni.Van kereskedelmi végzettségem hozzá, de vállalkozói igazolványom nincs. Mivel most kezdenem és csak először próbaként tenném, kell-e váll.igazolvány hozzá? Akkor is kell, ha nem sikerül eladnom egy terméket sem? Köszi a választ előre is!!!

  60. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt sz.márti!
    Minden üzleti tevékenységhez kell vállalkozást alapítani.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  61. PETREZSELYEM MÓNIKA írta:

    ÜDVÖZLÖM!

    AZT SZERETNÉM MEGTUDNI, HA NYITNI AKAROK EGY BEMUTATÓTERMET, AMI EGY FODRÁSZATBAN VAN KÜLÖN HELYSÉGGEL ÉS AZ EMBEREKEN AKAROK SEGÍTENI EGY KÉSZÜLÉKKEL, AMIT MINDENKI HASZNÁLHAT EGYÉBKÉNT, DE NEKEM MEG VAN HOZZÁ A PAPÍROM ÉS INGYEN ADOM AZ EMBEREKNEK A SEGÍTSÉGET. A FODRÁSZ SEM KÉRNE BÉRLETI DÍJAT. MI KELL EHHEZ ? VÁLLALKOZÓI KELL? VAGY MÁS?
    kÖSZÖNÖM.

  62. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt PETREZSELYEM MÓNIKA!
    Egy vállalkozói igazolvány elegendő lesz.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  63. Ungvári Zoltán írta:

    Tisztelt Cím!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy fűnyíró és damilkasza kezeléséhez (vállalkozás miatt)kell-e hivatalos jogosítvány vagy képzettség?
    Előre is köszönöm!

  64. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Ungvári Zoltán!
    Véleményünk szerint nem kell külön képesítés.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  65. Kriszta írta:

    Tisztelt Cím!

    Tai chi oktatásba szeretnék belefogni. Vállalkozói igazolvánnyal megtehetem? Milyen besorolás alá kerül a tai oktatás?
    Köszönettel:
    Kriszta

  66. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kriszta! A megfelelő TEÁOR szám a 8551. Tisztelettel: Forrás Centrum Kft.

  67. Tóth Edina írta:

    Tisztelt Cím!
    Most induló egyéni vállalkozásomba szeretném belevenni a fémmegmunkálást egyik tevékenységi körömnek. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy ha ezt a munkát nem én végezném,hanem a férjem, neki kell-e hozzá végzettség, illetve, én mint egyéni vállalkozó foglalkoztathatom-e őt ebben a tevékenységi körben alkalmi munkavállalóként végzettség nélkül, meg úgy egyébként?
    Kösazönettel:
    Tóth Edina

  68. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Edina! Igen fel lehet venni ezt a tevékenységi kört. Alkalmazhatja a férjét is, de valakinek kell a tevékenységi körnek megfelelő végzettséggel kell rendelkeznie.
    Tisztelettel: Forrás Centrum Kft.

  69. Szabó András írta:

    Külföldi Eu.vállakozó tevékenységet hirdető reklámot szeretne az általam üzemeltetett gk.ra felhelyezni,amiért természtesen fizetne díjat. Mi ennek a tevékenységnek a pontos megnevezése és Szj. Teor száma.? kell e a szálán áfa értéket elszámolni.
    köszönettel : andrás

  70. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Szabó András!
    Ennek a tevékenységi körnek a TEÁOR száma: 7311 - Reklámügynöki tevékenység. Illetve áfa köteles.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  71. Laci írta:

    Üdvözlöm!
    Érdeklődni szeretnék, hogy művészeti tevékenységet (fotók, fotómontázsok, grafikák, installációk, fényfestés, kiadványok, reklámképek… minden ami kreatív) milyen tevékenységi kódddal lehet végezni? Kettőt találtam erre a 7420-at és a 9003-at, de nem tudom melyik kötött végzettséghez vagy melyik nem. Köszönöm!
    Laci

  72. Ági írta:

    Érdeklődni szeretnék, ha a kineziológiai tevékenységnek nincs TEÁOR száma, a szakképesítéshez kötött természetgyógyászati tevékenység-nek van-e - vagy valami hasonló megnevezésnek..Köszönöm!

  73. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Ági!
    8559- Máshová nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás számon tudja ezt a tevékenységet végezni.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  74. Ágnes írta:

    Érdeklődnék, hogy amennyiben pályázatírás mellett a cég projektmenedzseri tevékenységet is szeretne folytatni akkor is elég mindkettőre a 7022 TEAOR?

  75. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Ágnes !
    Igen elegendő.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  76. Eszter írta:

    Tudna valaki segíteni? zumba órákat tartanék (táncos mozgásos óra), de az illetékes okmányirodás hölgy ragaszkodik ahhoz, hogy csak akkor lehetek ezzel számlaképes, ha van OKJ-s végzettségem (aerobic, sportoktató stb.. ).. hiába mondom, hogy én nem aerobicot akarok oktatni.. tanító-s diplomával rendelkezem, a választott műveltségi területem a testnevelés, vagyis 6.osztályig taníthatom a tesit…ellenben a testnevelő tanár 8.osztályig.. -és a testitanár végzettség megint csak elég lenne, az enyém viszont nem :( Azt mondja, h rám a TEAOR 9313 tartozik, nem pedig a 8551… tényleg nem lehet semmit tenni legalálisan?! 1 év, míg elvégzek egy sportoktatóit..addig jelentkezzek munkanélkülire, kapjam a segélyt mialatt órákat is tartok? október óta ninsc bejelentett munkám, így TB-m sem,pedig kellene… :( tényleg az a legjobb megoldás, hogy lógok az állam (és a TI) pénzeteken, mert nincs semmi lehetőség arra, hogy a jelenlegi diplomámmal tartsak ilyen jellegű órákat, és legalásian számlát adhassak és pénzt keressek?:(((

  77. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Eszter!
    Sajnos ez a bürokrácia, ez lenne.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  78. Hanna1968 írta:

    Tisztelt Tanácsadó !

    7022 - es TEÁOR számon végzett pályázatírás tevékenységgel kapcsolatban kérném segítségét. Azt szeretnénk megtudni hogy a tevékenység ÁFÁ-s vagy ÁFA mentes ?

  79. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Hanna1968,
    Ha a tevékenységet vizsgáljuk akkor egyértelműen ÁFA köteles tevékenység.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  80. Robi írta:

    Kedves Ágnes!

    Másodállásban szeretnék vállalkozni. Letöltöttem az elektronikus bejelentéshez szükséges Jar fájlokat, de nem találom, hogy ezt valahol jelezni kellene benne. Vagy esetleg más kell hozzá, mint ha főállásban lennék vállalkozó?

    Másik kérdésem, hogy a bejelentésköteles tevékenységet hová kell bejelenteni? Konkrétan a 181303-tördelői tevékenységre gondolok.

    A választ előre is köszönöm

  81. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Robi,
    Nem teljesen világos a kérdés, hogy mit és hogyan szeretne csinálni. Indítani kell egy vállalkozást és végezheti a tevékenységet. A tördelői tevékenységnek szerintem még bejelentési kötelezettsége sincs.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  82. Eta írta:

    Tisztelt Tanácsadó!

    Ha nagytételben különböző magvakat vásárolok meg, mad összekeverve, kis kiszerelésben csomagolva adom el, akkor ezt a tevékenységet hová lehet besorolni?
    Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Eta

  83. Eta írta:

    Tisztelt Tanácsadó!
    Az előbbi kérésem írásakor lemaradt, hogy hobby állat eleségről van szó.

    Üdvözlettel: Eta

  84. Ani írta:

    Tisztelt Tanácsadó!
    Mint egyéni vállalkozó szeretnék egy esküvői dekorációkat felsorakoztató bemutató termet nyitni, ami nem állandó nyitvatartással működne csak egyeztetett időpontokban lenne nyitva, mint egy “kirakatként” funkcionálva. Kérdéseim: Lehet - e ilyet működtetni? Milyen dokumentumok szükségesek a nyitáshoz? Szükség van e ilyen esetben is pénztárgépre stb.? Mit kötelező beszereznem?
    Válaszát előre is köszönöm, üdv:
    Ani

  85. Sama írta:

    Tisztelt Tanácsadó!
    Főállásban pedagógusként dolgozom. Lehetőségem adódott arra, hogy másodállásban egy kulcsosház gondnoka legyek.A ház nem az én tulajdonom, de bérleti díjat sem kell fizetnem. Én takarítom, fogadom a vendégeket, ha kell fűtök, patyolatba viszem a szennyest.Kérdésem: ez milyen TEÁOR szám alá tartozik?Ill. ha nyaranta én kézműves-foglalkozásokat és túrákat is vezetek gyerekeknek, ezek hová sorolhatók? Válaszát köszönöm!
    Tisztelettel: Sama

  86. Zsuzsa írta:

    Ha lehetséges, e-mailben kérnék választ, hogy
    a kineziológiának,
    a Bach virágterápiának,
    a gyógytestnevelésnek és
    a parapszichológiának
    mi lehet a TEAOR száma?
    Üdv,
    Zsuzsa

  87. Klarissza írta:

    Pilates órákat szeretnék tartani. Ma Magyarországon bármely Pilates oktatói tanfolyam csak oklevelet ad a szerzett képesítésről, OKJ-s végzettséget egyik sem.
    Kérdés, hogy már egy létező vállalkozásba milyen tevékenységi kört kell bevenni ahhoz, hogy ez a tevékenység végezhető legyen? Számlázás esetén mit kell a számlára írni megnevezésnek?
    Üdv,
    Klarissza

  88. Attila írta:

    8130 - Zöldterület-kezelés

    Kérdésem, hogy ennek végzéséhez szükséges-e külön végzettség.

    Köszönöm!

  89. Szilvia írta:

    Üdvözlöm,

    az alábbi tevékenységekre kérdezném, hogy áfamentes vagy áfás számlát kell-e kiállítanom róluk:
    749002 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás
    749011 egyéb gazd-i tevékenységet segítő szakértés
    7022 Marketing üzletviteli tanácsadás
    829902 Máshová nem sorolt egyéb gazd-i tev-et segítő szolgáltatás
    960404 Képestéshez nem kötött fizikai közérzetjavító szolg.

    Nagyon szépen köszönöm,
    Szilvia

  90. Nagy Tamás írta:

    Aziránt érdeklődöm, hogy az alábbi TEÁOR szakmakódokhoz tartó tevékenységekhez milyen képzettségek szükséges?
    8110 építményüzemeltetés
    8130 Zöldterület kezelése
    Valamint a tetőmosást szeretnék végezni, akkor melyik kód való hozzá?
    Ha van rá lehetőség, akkor email-ben kérném a választ.
    Előre is nagyon szépen köszönöm

  91. Nagy Tamás írta:

    Az alábbi szakmakódokról kérdeznék?
    Milyen végzettségek szükségesek hozzá:
    8110 Építményüzemeltetés
    8130 Zöldterület kezelése
    A tetőmosás magasnyomású berendezéssel munkához milyen kódot válasszak?
    Ha lehetséges email-ban válaszoljon. Előre is nagyon szépen köszönöm

  92. ForrasCentrum írta:

    Kedves Győri Bence!

    Az elérhető és hatályos adatbázisok alapján nem.

    Üdvözlettel

    Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.