EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Pályázattal kombinált mikrohitel: GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M

2013. január 4. (péntek) Írta: Forrás Centrum

Az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) a mikrovállalkozások támogatása kiemelt célkitűzés. Ennek megfelelően több konstrukció is indult kifejezetten ezen célcsoport megsegítése érdekében. Ezek közül is kiemelendő és a legnépszerűbb a pályázattal kombinált mikrohitel vagyis a Mikrovállalkozások technológiai fejlesztése (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M) című konstrukció, amely keretében akár 10 % önerővel is megvalósítható egy fejlesztési elképzelés. A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból (max. 45 %), mikrohitel részből (max. 60%), továbbá saját forrásból (min. 10 %) adódik össze. A pályázat keretében min. 1 millió Ft, max. 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető 45 % mértékben. E mellé igényelhető max. 20 millió Ft kedvezményes mikrohitel. Fontos kikötés, hogy a vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg az igényelt mikrohitel összegét.

A mikrohitel kamata rendkívül kedvező, mivel forint alapon 5 %-8,5 %. A mikrohitel maximum 10 év futamidőre igényelhető és a mikrohitel tőkerészének törlesztésére két év türelmi idő kérhető. Nagyon fontos, hogy amennyiben csak a támogatást kívánjuk igénybe venni, akkor a mikrohitel lényegében a folyósítást követő 15. napot követően visszafizethető büntető költségek nélkül.

A pályázat keretében ingatlan is vásárolható (akár lakás minősítésű ingatlan is). A mikrohitel és pályázat kombinációját induló vállalkozások is igényelhetik. Így akár a jelenlegi vagy jövőbeli telephely/iroda is megvásárolható 10 % önerővel. Természetesen az ingatlanvásárlás mellett megvalósítható még eszközbeszerzés, szoftverfejlesztés, ingatlan építés és korszerűsítés a mikrohiteles támogatásból.

Minden egyes pályázatnál a legfontosabb az, hogy az előírt kötelezettségek teljesíthetőek-e. Az egyik legfontosabb előírás, hogy a projekt keretében beszerzett eszközöket három évig nem lehet értékesíteni. Továbbá a pályázónak vállalnia kell, hogy a projekt befejezését követő 2 üzleti év személyi jellegű ráfordításainak összege eléri az elnyert vissza nem térítendő támogatás összegének 50%-át.

Konkrét példán levezetve az alábbi módon vásárolhatunk meg egy telephelyet vagy irodát a pályázattal kombinált mikrohitel segítségével:

Tegyük fel, hogy az általunk eddig bérelt ingatlan vagy iroda az egyszerűség kedvéért 10 millió Ft összegért megvásárolható. A pályázattal kombinált mikrohitel esetén ekkor 4,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást és 4,5 millió Ft mikrohitelt igényelhetünk és 1 millió Ft önerőt szükséges biztosítani. A mikrohitel havi törlesztő részlete 4,9 % kamat mellett havi 55.000 forint, amennyiben a tőkerészre nem kérünk türelmi időt. Két év türelmi idő igénylése esetén az első 24 hónapban 21.000 Ft, míg ezt követően 65.000 Ft a havi törlesztő részlet.

Díjmentesen beminősítjük a pályázati és mikrohitel alkalmasságát! Amennyiben 2013-ban a pályázattal kombinált mikrohitel igényelni szeretné kérem, szíveskedjék cége utolsó lezárt évének mérlegét (egyéni vállalkozók esetén előző év SZJA-bevallását) faxon a 06-1-700-1911 számra, vagy e-mailen az info@forrascentrum.hu címre elküldeni és díjmentesen beminősítjük a pályázati alkalmasságot. Amennyiben ezekkel nem rendelkezik, akkor küldje el üzleti elképzelését.

Téma: Telephely-fejlesztés, Széchenyi Terv, Gépbeszerzési pályázatok, Hitel, Gépvásárlási pályázatok, Pályázat, Ingatlanfejlesztési pályázatok |

30 hozzászólás

  1. ÚSZT: Vásárolja meg telephelyét 10 % önerővel (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M) írta:

    […] mértéke minimum 1 millió Ft, maximum 4 millió Ft, ami mellé maximum 8 millió Ft kedvezményes mikrohitel igényelhető. A pályázaton induló vállalkozások is részt […]

  2. Pályázattal kombinált mikrohitel: GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M írta:

    […] érdekében. Ezek közül is kiemelendő és a legnépszerűbb a pályázattal kombinált mikrohitel vagyis a Mikrovállalkozások technológiai fejlesztése (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M) […]

  3. Gerencsér Attila írta:

    T,cím.érdeklődőm.induló K.f.t.,pályázhat-e,húsboltot szeretnék nyitni ,üzletem ,megvan.saját .berendezés kellene.köszönettel Gerencsér Attila

  4. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Gerencsér Attila!
    Van lehetőség vissza nem térítendő pályázaton indulni. Ez 3 részből tevődik össze. Egyrészt kötelező hitel felvétel, ami kedvező kamatozású. Biztosítani kell saját forrást is, önerőt, amely 10%. Ez lehet, akár a megvásárolni kívánt ingatlan is, fedezetként. A vissza nem térítendő támogatás összege, legalább 1 millió, de legfeljebb 4 millió Ft lehet. A visszatérítendő támogatás, a hitel 1-8 millió Ft-ig terjed.
    Tehát ez maximum hitelnél 8 millió Ft, a vissza nem térítendő támogatás így 4 millió Ft, akkor a maximum önerő 1,2 millió Ft.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  5. Pálmai Zsuzsanna írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!
    Most alapítunk céget a férjemmel. Mi is igényelhetünk kombinált mikrohitelt, annak ellenére is, hogy ilyen friss a vállalkozás? A mai Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetés alapján, igen. Bérleti célra is és akár üzletvételre is költhető az összeg?
    Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: Pálmai Zsuzsa

  6. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Pálmai Zsuzsanna!
    Kombinált mikrohitel igénylésnél nem kizáró feltétel, hogy friss a vállalkozás. Szükséges, hogy a hitel kölcsönkérelmező megfelelő üzleti elképzeléssel, ezt alátámasztó üzleti- és pénzügyi tervvel, önerővel és elfogadható fedezettel rendelkezzen.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  7. M. Nikoletta írta:

    T. Cím!

    Arról szeretnék Önöktől érdeklődni, hogy a pályázattal kombinált mikrohitelt meg lehet e igényelni egy új vállalkozás beindításához is, tehát az üzlet megvásárlása és berendezése céljából is? Konkrétan egy kis vegyesboltról lenne szó és még a vállakozás sincs elindítva. Valamint arra lennék kíváncsi, hogy bármely település beletartozik e a pályázba, mert találkoztam már olyan pályázatokkal, amelyek konkrét települést érintettek.
    Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel!

  8. F. Csanád írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!

    A pályázattal kombinált mikrohitel kapcsán arra vagyok kiváncsi, hogy a támogatható tevékenységek közt az új eszközök beszerzésekor megállapított 200.000 Ft minimális nettó ár egészen pontosan mit jelent? Ha jól értem akkor pl. 2 db, egyenként 100.000 Ft értékű hűtőgép nem számolható el költségként, hiába éri el együttes áruk a 200.000 Ft-os limitet? A támogatott eszközbeszerzés tehát csak nagyobb értékű eszközök vételére jogosít fel, több kisebb tétel elszámolására nincs mód?
    Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: F. Csanád

  9. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt F. Csanád!
    Jól értelmezi az új eszköz beszerzésére vonatkozó feltételt miszerint 1db eszköznek minimum nettó 200e Ft-ot el kell érnie, ahhoz, hogy támogatható legyen.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  10. Gera Tamás írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft!
    Vendéglátó egységet szeretnénk egy hátrányos helyzetű községben üzemeltetni. Olyan kérdésem lenne, hogy kezdő vállalkozás mennyi támogatáshoz illetve hitelhez tud jutni, valamint mi alapján bírálják el hogy ki kapja meg a támogatást?

  11. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Gera Tamás!
    Jelenleg eszközbeszerzéshez kapcsolódó pályázatok érhetőek el, ami az ön számára használható. Amennyiben a pályázati felhívásban a követelményeknek megfelel és nem rendelkezik a kizárási kritériumok egyikével sem abban az esetben kaphat támogatást és hitelt. Ez a két dolog együtt jár, legalább akkora hitelt kell felvenni amekkora a támogatás összege.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  12. Steiner esztella írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft!
    Azt szeretném kérdezni,hogy én mint ügyvezető igazgató kaphatok-e mikrohitelt ha szerepelek a bár listán mint magán ember!Válaszukat előre is köszönöm!

  13. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Steiner Esztella!
    Ha a cég ügyvezető igazgatója egyben tulajdonos is, abban az esetben nem tud mikrohitelt felvenni.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  14. Ari Orsolya írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft!

    A fenti cikkben szerepel, hogy: “a mikrohitel lényegében a folyósítást követő 15. napot követően visszafizethető büntető költségek nélkül.”
    Erről a lehetőségről hol informálódhatnék bővebben? Segítségüket előre is köszönöm!

  15. Kézai András írta:

    Érdeklődnék, hogy a 4 mill. vissza nem térítendő, és a 8 mill térítendőshöz- kell-e ingatlan fedezet? Köszönöm.

  16. Marton Dénes írta:

    Tisztelt Cím!
    Építőipari gépek beszerzéséről szeretnék bővebb információhoz jutni, ezt hol,milyen fórumon, oldalon tehetem meg, továbbá gépvásárlásnál kell ingatlan fedezet?
    Üdvözlettel:Marton Dénes

  17. Marton Dénes írta:

    Tisztelt Cím!
    Egy vállalkozás ezen támogatást hány alkalommal veheti igénybe?

  18. kalmar nikolett írta:

    Arrol szeretnek erdeklodni ,hogy most egy kis uzletet berelek mint mukormos, de szeretnek egy nagyobb ingatlant megvasarolni ahol lenne fodrasz es kozmetikus is.arra lennek kivancsi hogy egy ilyen ingatlan megvasarlasara kaphatnek e tamogatast? Valaaza elore is koszonom

  19. Kalmár Kinga írta:

    aZUTÁN SZERETNÉK ÉRDEKELŐDNI,MILYEN TÁMOGATÁSRA ÉS HITELRE PÁLYÁZHATNÁNK,SZERETNÉNK MEGVENNI EGY KFT-T AZZAL EGYÜTT SZÉPSÉGSZALON NYITÁS CÉLRA INGATLANT.AZ INGATLAN A KFT TULAJDONA.

  20. Szalai Zsuzsanna írta:

    Tisztelt Cím!

    Már meglévő lakatosmunkákkal foglalkozó cégemet szeretném fejleszteni. Mint telephely és mint szerszámgépek szinten!
    Ehhez esetleg tudna ajánlani valami lehetőséget? Mielőbbi válaszát várva!

  21. Dr Soós Ágnes írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft!
    Budapesten 1/2-ed lakást vásároltam pár nappal ezelőtt kölcsönkért pénzből(tovább nem várhatott az eladó).
    Ezt a lakást fizető vendéglátás céljára szeretném hasznosítani.
    Pályázhatok -e ennek a vételárára a “Mikrovállalkozások fejlesztése” c. pályázaton?
    Milyen ingatlan lehet a fedezet?

  22. koltainé írta:

    Szoftver fejlesztők vagyunk. Eddig béreltük a telephelyet, de szeretnénk saját telephely céljára ingatlant vásárolni. Kérhető ehhez támogatás és hitel?

  23. Markóné Somlai Ágnes írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!
    Milyen módon tudjuk induló cégnél az elképzeléseinket hitelesen bemutatni? Elég egy általunk aláírt levél a cég nevével és adataival? Illetve tudunk-e úgy ingatlant vásárolni mikrohitel és támogatás igénybevételével, hogy 60%-ban a cégünké és 40%-ban magánszemélyé lenne?
    Válaszukat előre is köszönöm!

  24. ERika írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!

    Szeretnénk létrehozni egy élelmiszerüzletet Nógrád megyében.Az üzlet létrehozására beindítására,van e pályázati lehetőség?
    Összesen kb 5 M forintra lenne szükségünk.Saját tulajdonú melléképület amit szeretnénk átalakítani.
    Jelenleg van egy építőipari Kft-k ,amit a Kereskedelemmel szeretnénk bővíteni.

    Várom válaszukat,amit előre is nagyon köszönök.

    Üdvözlettel:

    ERika

  25. Szabó Elvira írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!

    Érdeklődnék, hogy tudnának-e valamilyen pályázati lehetőséget ajánlani a következő esetre:
    Egy ingatlannak a 11/12-ed része van a tulajdonunkban (a fennmaradó 1/12-ed rész egy másik, kicsi teljesen külön üzlet), ezt a 11/12-ed részt bérli tőlünk a cégünk, mely kizárólag vállalkozás céljára van használva.
    Szeretnénk, hogy a cég tulajdonába kerüljön az ingatlan.
    Előre is köszönöm a segítséget.

    Üdvözlettel:

    Elvira

  26. Szabó Milán írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!

    Érdeklődni szeretnék induló Kft. pályázati lehetőségeiről. Januárban indítottam a Kft-t, szeretnék pályázni egy 14M FT-os ingatlanra, mely iroda és raktár célt szolgálna. A Kft-be hivatalosan nem vagyok bejelentkezve, mert más cégnél vagyok még jelenleg. Hogyan lehetne megvalósítani a pályázatot? Hogyan nézne ki az árkalkuláció? Előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Szabó Milán

  27. binucy írta:

    Hol igényelhető ez a kombinált mikro hitel? Melyik bankokban? Erről van részletes leírás?

  28. henrietta írta:

    Szeretnék egy szêpségàpolâsi szalont nyitni. Kezdö vâlalkozoként. A lakàsom êpülete mellett egy mellêk êpületbe. Hogyan tudnép pâlyàzni! Elöre is köszönöm vâlaszàt

  29. henrietta írta:

    Hogy tudnâm igénybe venni a mikro hitelt????? Segit

  30. Szabó Richárd írta:

    Pályázat elindítása előtt állok, de a pályázat író tötymörgését látom.
    Minden adatok, papírok megvannak az előminősítéshez és a pályázat beadaásához.( önrész igazolása,beszámoló, adásvételi előszerződés. stb.)
    Nem szeretnék lecsúszni erről az ingatlanról, ezért a leghamarabbi pályázat leadás érdekel.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.