EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

ÚSZT: Vásárolja meg telephelyét 10 % önerővel (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M)

2013. január 4. (péntek) Írta: Forrás Centrum

Az Új Széchenyi Terv keretében elindult egy speciális konstrukció a Mikrovállalkozások technológiai fejlesztése (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M) címmel. A támogatás mértéke minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft, ami mellé maximum 20 millió Ft kedvezményes mikrohitel igényelhető. A pályázaton induló vállalkozások is részt vehetnek!

Beadási határidő:

2011. március 1-től 2013. február 28-ig

A jelen pályázati kiírás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes hitel együttes biztosítása révén segítse a mikrovállalkozásokat, hogy kis lépéssel fejlesszék a vállalkozásukat technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.

A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, hitelrészből és saját forrásból tevődik össze, amelyek összesen meghatározzák a Pályázati Projektértéket.

Jelen pályázati kiírás alapján kizárólag abban az esetben hozható pozitív pályázati döntés, amennyiben a pályázó mind a vissza nem térítendő támogatás mind pedig a visszatérítendő támogatás (hitel) megszerzésére jogosultságot szerez.

Támogatható tevékenységek: (csekély összegű támogatás)

Eszközbeszerzés
- technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése
Infrastruktúrális és ingatlan beruházás
- infrastruktúra építése, fejlesztése,
- ingatlan építése, bővítése, fejlesztése, átalakítása.
- Ingatlanvásárlás

a) Telekhatáron belüli infrastrukturális beruházások költsége (A felsoroltak akkor is infrastrukturális beruházásnak minősülnek, ha azok technológiai célokat is szolgálnak):
aa) Épületgépészeti gépek
ab) ivó-, ipari- és tűzi-víz hálózat, korszerű tűzvédelmi hálózat kiépítése és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
ac) földgázvezeték, gázfogadó állomás, távhővezeték, egyéb fűtési és hűtési rendszerek és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
ad elektromos energiaellátás hálózata (közüzemi hozzájárulás, elektromos hálózati csatlakozási díj) és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
ae) eső- és szennyvízelvezetés, szennyvíztisztító és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
af) szennyvíztároló,
ag) központi fűtési, szellőzési, légfrissítő berendezések,
ah) felvonók,
ai) iparvágány,
aj) hűtőkamra,
ak) siló,
al) ipari kapuk,
am) a külső telefon és telekommunikációs hálózat csatlakozási pontjainak kiépítése,
an) útépítés, parkoló, kerítés építés,
ao) őrző-védő elektronikai rendszer, informatikai és távközlési alaphálózat kiépítése.

b) Ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei (kivitelezőnek fizetett ellenszolgáltatás).
c) Ingatlan vételára (adás-vételi szerződésben szereplő kifizetett ellenérték), amennyiben az ingatlan a Kedvezményezett székhelyéül, telephelyéül vagy fióktelepéül szolgál, és kizárólagosan a Kedvezményezett a tulajdonába kerül.

Amennyiben az ingatlanvásárlás keretében telek és felépítmény vásárlására is sor kerül, és az adásvételi szerződés a telek vételárát is megállapítja, úgy erre az esetre a támogathatóság feltétele, hogy a telekre megállapított vételár a teljes elszámolható összköltség 10%-át ne haladja meg.

3. Információs technológia fejlesztés
- Hardver (egyenként minimum 30 000 forint értékű),
a) közvetlenül a projekthez rendelhető hardver eszközök beszerzési költségei,
- szoftver (beleértve: alapszoftver)

Támogatás mértéke:
A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft, legfeljebb 10 millió Ft lehet.
A visszatérítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft, legfeljebb 20 millió Ft lehet.

A pályázó 10% saját forrást (önerőt) köteles biztosítani.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a lehet, de legfeljebb 10 millió Ft.
A visszatérítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 60%-a lehet, de legfeljebb 20 millió Ft.
A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő támogatás összegét.
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke a Pályázati Projektérték önerővel csökkentett értékének 50%-a, illetve a támogatott hitel összegének 100%-a lehet.

Pályázó lehet:
 aki, mikrovállalkozás (10 főnél kevesebb a foglalkoztatottak száma és árbevétele, vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 2 millió eurót);
 akinek a saját tőkéje nem negatív, illetve eléri a jegyzett tőke felét,
 a cég nem állhat csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt,
 rendezett munkaügyi feltételekkel rendelkeznek (pl. nincs munkaügyi bírság),
 nem pályázhatnak azok, akik, vagy amelyek legutolsó lezárt, teljes üzleti év nettó árbevételének, vagy egyéni vállalkozók esetében vállalkozói adóalapba beszámított bevételének több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: 01.11-03.22[1]) teszi ki.

Egy teljes üzleti évvel nem rendelkezők esetén pályázó lehet:
 Egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások abban az esetben pályázhatnak, amennyiben a Közvetítőhöz hitelbírálat céljából benyújtott üzleti terv alapján megfelelnek a Felhívás kritériumoknak és a támogatás hitelrészének fedezeteként megfelelő ingatlan-biztosítékot ajánlanak fel.
 Az üzleti terv alapján a kritériumok az alábbiak:
• A pályázati kiírásra Magyarországon székhellyel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, vagy egyéni vállalkozó, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaság fióktelepe, szövetkezet, vagy egyéni vállalkozó pályázhat.
Csak mikrovállalkozások pályázhatnak.
• Nem nyújtható a támogatás azon pályázó részére, amely a hitelkérelemhez benyújtott üzleti tervben (1 lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalatoknál) az alábbi feltételek közül legalább 1 teljesül:
a) akinek, vagy amelynek a saját tőkéje a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján negatív;
b) akinek, vagy amelynek a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent.

FONTOS:

A pályázónak az alábbi kötelezettségeket kell vállalnia:

A pályázónak vállalnia kell, hogy a projekt befejezését követő 2 üzleti év személyi jellegű ráfordításainak összege eléri az elnyert vissza nem térítendő támogatás összegének 50%-át.
Díjmentes pályázati minősítés! Amennyiben 2013-ben pályázni szeretne kérem, szíveskedjék cége utolsó lezárt évének mérlegét (egyéni vállalkozók esetén előző év SZJA-bevallását) faxon a 06-1-700-1911 számra, vagy e-mailen az info@forrascentrum.hu címre elküldeni és díjmentesen beminősítjük a pályázati alkalmasságot. Amennyiben ezekkel nem rendelkezik, akkor küldje el üzleti elképzelését.

Téma: Telephely-fejlesztés, Széchenyi Terv, Gépbeszerzési pályázatok, Hitel, Pályázat, Gépvásárlási pályázatok |

74 hozzászólás

  1. Robi írta:

    Köszönöm az információkat. Ezzel kapcsolatosan azt szeretném kérdezni, hogy ingatlan (üzlethelyiség) felújítása és berendezése (festés, berendezés: polcok, számítógép) is támogatható?

  2. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Robi,
    Igen van lehetőség ingatlan felújítására és berendezésre pályázni. Kérem hívja irodánkat a pályázati minősítés érdekében.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  3. tipo20 írta:

    Azt szeretném kérdezni hogy válalkozást szeretnék indítani!
    És milyen feltételek kellenek nekem ahoz hogy megkapjam ezt a pályázatott vagy hogy segítséget kapjak az indulásban?

  4. Monika írta:

    Az alábbi kérdésben szeretném segítségüket kérni: induló vállalkozóként szeretnék egy évek óta működő pékséget átvenni, amelynek vételára tartalmazza magát a működtető céget, engedélyeket, gépeket, berendezéseket és az épületet is.A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy igénybe vehető-e ebben az esetben a fenti támogatás+hitel?
    Válaszukat köszönöm előre is!

  5. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Mónika,
    Az ingatlan megvásárlására tud pályázni egyéb eszközre nem.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  6. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Tipo20!
    Az Új Széchenyi erv keretében lehetősége van kezdő vállalkozásoknak, hitellel kombinált pályázathoz
    Üdvözlettel:Forrás Centrum Kft!

  7. Erika írta:

    Élelmiszer nagykereskedéshez telephelyet szeretnék venni, amin már meglévő hűtőházak, gépi berendezések, iroda épületek találhatóak. A következő lenne a kérdésem: már meglévő telephelyet megtudom-e vásárolni pályázati forrásból?

  8. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Erika!
    Az Új Széchenyi Terv keretében, lehet pályázni telephely vásárlására. További információért hívja irodánkat a 06-20/979-9763-as számon.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft!

  9. laca írta:

    Azt szeretném kérdezni hogy ez utófinanszírozással működik? mert szívesen fejlesztenék de ahhoz hogy mindent megvalósítsak nincs elég tőkém.
    A segítséget előre is köszönöm!

  10. jopi írta:

    Érdeklődnék kezdő válalkozásom van.Gépekre szerszámokra lenne szükségem,újtelephelyet szeretnék venni.Van-e lehetőségem mi kell hozzá?

  11. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Jopi!
    Lehetősége van, ilyen pályázaton részt venni de mindenféleképpen, kell ingatlanfedezet.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft!

  12. Évi írta:

    közforgalmi üzemanyagkútat szeretnék létesíteni induló vállalkozásként, mire pályázhatok és milyen mértékben?

  13. Rika írta:

    Azt szeretném tudni, hogy biztosítási üzletkötőként, egyén vállalkozói formában érdemes-e pályáznom számítógép, nyomtató esetleg személygépkocsi beszerzésére. A pályázat csak hitellel kombináltan működik vagy elég az önerő és az esetlegesen elnyert vissza nem téritendő támogatás. A személyi jellegű ráfordítás esetemben a vállalkozói kivét?

  14. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Rita!
    Sajnos személygépkocsira nem lehet pályázni, csak munkagépek (targonca stb.). Illetve a pályázat tartalmaz hitelt is, amit kötelező felvenni. A pályázat egyik feltétele a 10% önerő, valamint az ingatlan fedezet is.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft!

  15. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Évi!
    Indulóvállalkozások, egy kombinált mikrohiteles pályázaton vehetnek részt az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat feltétele 10% önerő, illetve ingatlan fedezet. Továbbá egy kedvező kamatozású mikrohitel, amit kötelező felvenni. A pályázathoz tartozik egy vissza nem térítendő támogatás is. A viszia nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a lehet, de legfeljebb 4 millió Ft. A visszatérítendő támogatás mértéke maximum a pályázati projektérték 60%-a lehet, de legfeljebb 8 millió Ft.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft!

  16. Boros Edina írta:

    Üdvözlöm!

    Takarítócéget szeretnénk alapítani.Van esetleg valamilyen pályázati lehetőség kezdő vállalkozásoknak?
    Köszönöm válaszát!

  17. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Boros Edina!
    Kezdő vállalkozások részére, a kedvező kamatozású kombinált mikrohitelt tudjuk ajánlani. Kezdő vállalkozásként mindenképpen ingatlan fedezetet kell biztosítani. A pályázat 4 tételből tevődik össze.
    - Biztosítani kell 10% önerőt, a projekt mértékétől függően.
    - A 10% önrészen kívül ingatlan fedezetet is kell biztosítani.
    - A pályázat része a kötelező mikrohitel felvétele, ami 1-8 millió Ft között van.
    - Valamint a vissza nem térítendő támogatás, ami a projektérték 45%-a, de legfeljebb 4 millió Ft.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft!

  18. Lajcsákné Kanyog Edit írta:

    2011.05.07.-én létesitettem egy kft-ét,Edo és Társa kft néven.Gondozóházat szeretnék nyitni,ehhez kellene támogatás bövitésre esetleg lakásvásárlásra,ha lehetséges.Jelenleg 8 idös embert gondozok,eltartási szerzödéssel,mivel az épitkezést nem tudom befejezni.Köszönöm.

  19. Eszter írta:

    Kozmetikus vállalkozásom modernizálásához szeretnék pályázni. A saját tulajdonú ingatlanom fűtés és nyílászáró modernizációja a fő cél, de szeretenék kozmetikai kezelőágyat is beszerezni,mégpedig Eu-s országból, Németországból. Kérdésem, hogy van-e erre lehetőség?
    A másik kérdésem, hogy a korszerűsítéssel kapcsolatos kőműves, festő, villanyszerelési munkák is beilleszthetők-e a pályázatba?
    Köszönöm a választ.

  20. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Lajcsákné Kanyog Edit!
    Az ingatlanvásárláshoz kapcsoló pályázaton belül a bővítésre a telephely fejlesztési pályázat, az ingatlanvásárlásra pedig a mikro vállalkozások technológiai fejlesztése pályázatot javaslom. A telephelyfejlesztés esetében 25% önerő, az ingatlanvásárlással kapcsolatban 10% önerő, és a mikro hitel fedezeteként felajánlott ingatlan szükséges.
    Bármilyen további kérdéssel keresse irodánkat a honlapon található elérhetőségeken.
    Üdvözlettel,
    Forrás Centrum Kft.

  21. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Eszter!
    Van lehetőség ilyen jellegű pályázatra, és az Ön által vázolt tevékenységek is beilleszthetőek. Kérem, amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, illetve pályázni szeretne, keressen fel bennünket az info@forrascentrum.hu e-mail címen, vagy a honlapon található telefonszámok valamelyikén.
    Üdvözlettel,
    Forrás Centrum Kft.

  22. Janos2011 írta:

    Üdv!
    Az lenne a kérdésem, hogy a már meglévő vállalkozásomhoz szeretnék kishaszonjárművet vsásárolni, milyen esélyem lenne a sikeres pályázathoz, egyáltalán pályázható ez a fajta munkaeszköz?

    Válaszát előre is köszönöm!

  23. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Janos2011!
    jelenlegi pályázatok keretében nincs lehetőség gépjármű vásárlásra, csak hitelt tud igényelni.
    Üdvözlettel,
    Forrás Centrum Kft.

  24. Péter 57 írta:

    Azt szeretném kérdezni,hogy indúló vállalkozóként saját tulajdonú ingatlanon szállás lehetőséget szeretnék létrehozni thermál fürdővel rendelkező faluba.Az ingatlanon bontásra engedélyezett ház van.Ezután jogerős épitési engedélyem van egy 16 fő elhelyezésére alkalmas több szobás épület épitésére.Az a gondom, hogy az ingatlant már álló falakkal vettem meg és én rátettem a tetőt. Elfogyott a pénzem és nem tudom befejezni az épitkezést.Kb.4-5 millióra volna szükségem abefejezéshez. Azt szertetném kérdezni,hogy ebben az esetben megkezdett épitkezésnek minősül vagy nem.Azért gondolom,hogy nem,mert még az öreg épületet sem bontottuk le. Jól gondolom e vagy kikerültem a pálya szélére? Válaszát tisztelettel köszönöm,ha van türelme elolvasni. reményvesztett pályázó

  25. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Péter57!
    Úgy gondolom, hogy az Ön által leírt helyzet megkezdett építkezésnek minősül, így pályázaton már nem tud indulni.
    Üdvözlettel,
    Forrás Centrum Kft.

  26. Kati1012 írta:

    Irodának szeretnék megvásárolni egy jelenleg lakásként használt ingatlant. Pályázni szeretnék, szeretném felvenni a kapcsolatot Önökkel.

  27. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kati 1012!
    Erre természetesen van lehetőség. Kérem, hívja az alábbi telefonszámok egyikét, hogy meg tudjunk beszélni egy személyes egyeztetést, vagy írjon az alábbi e-mail címre egy kicsit bővebb leírást arról, hogy mire is szeretne pályázni.
    Tel.: 06-20-979-9763, 06-1-786-0183
    E-mail: info@forrascentrum.hu

  28. Hajni 74 írta:

    Cég alapításhoz (Kft), teljes elindításához lehet-e pályázni, az elinduláshoz milyen feltételekkel lehet hitelhez jutni (pl. önerőre szükség van-e?)? Köszönöm.

  29. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Hajni74!
    Ez attól is függ, milyen tevékenységet szeretne folytatni az Kft.-n keresztül, illetve, hogy mennyi tőkére lenne szüksége. Önerőre minden esetben szükség van.
    Üdvözlettel,
    Forrás Centrum Kft.

  30. Eszter írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!

    2011-júliusában indítottam a vállalkozásomat. A telephely jelenleg egy Tatabányai bérelt telephely. A tevékenységi körömet szeretném más megyére is kiterjeszteni, és ehhez szeretnék egy ingatlant vásárolni Szolnok megyében. (az ingatlan árverés alatt áll). Erre kaphatok-e hitelt illetve állami támogatást? (az ingatlan becsértéke: 23 millió Ft. Az árverési értéke 10 000 000 Ft.) Kérem sürgős válaszukat. Az ingatlant elfogadják ebben az esetben teljes fedezetnek?

  31. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Eszter,

    Sajnos árverésből származó ingatlanra nem lehet pályázni.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  32. Biró Ferenc írta:

    Most júliusban alakult KFT-vel szeretnék telephelyet vásárolni, pályázatra ha van ilyen lehetőség.Atelepen van gyümölcsös hűtőház szántó. Az után érdeklődnék milyen pályázati lehetőség van.Előre is köszönöm válaszát

  33. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Bíró Ferenc!
    Jelenleg lehetőség van támogatásra és kedvezményes hitelre pályázni Induló mikrovállalkozásoknak is 5.000 fő feletti településeken. Amit a pályázatról tudni kell 1 és 4 millió Ft támogatás igényelhető ami a projektérték maximum 45%-a. Ehhez 1 és 8 millió Ft mikrohitel igényelhető, ami a projektérték maximum 60%-a. Minimum a támogatás összegével megegyező hitel igénylése kötelező. A hitelt kivéve fedezet felajánlása nem szükséges. A Felhasználás célja lehet tárgyi eszköz beszerzése, ingatlanfejlesztés és vásárlás valamint információs technológia fejlesztése. A pályázatok benyújtási határideje 2011. december 31.
    Üdvözlettel:
    Forrás Centrum Kft.

  34. Laci 38 írta:

    Telephely vásárlással kapcsolatban szeretnénk megtudni ,hogy kizáró tényező ha a megvásárolandó telephely Szombathely vagy vonzáskörzetében lenne? Előre is köszönöm segítségüket!

  35. Tasnádi Gábor írta:

    T. Forrás Centrum,
    érdeklődöm, hogy ügyvédi iroda pályázhat-e a támogatásra.
    Üdvözlettel:
    Tasnádi Gábor

  36. Koleszárné írta:

    Érdeklődnék induló vállalkozáshoz /házat,telephelyet/ szeretnék venni.9000m2-res kerttel.Ezen a házon sajnos van jelzálog hitel,pályázhatok-e attól a házra?

  37. Varga Zsuzsanna írta:

    T. Forrás Centrum!

    Érdeklődöm, hogy a pályázat aktuális-e még 2012-ben is? Ha igen kérdésem lenne, hogy kezdő orvosként a férjemmel, aki szintén orvos, szeretnénk egy Bt-t alapítani, és telephelynek venni egy ingatlant lakáscéllal is, erre van-e lehetőség?

    Üdvözlettel,
    Varga Zsuzsanna

  38. Endre írta:

    T. Forrás Centrum!

    Szeretnek megkerdezni, hogy ez a palyazat kombinalhato is? Ertem ezalatt, hogy eszkozbeszerzesre es ingatlanvasarlasra is palyazhatok?

    Koszonettel: Endre

  39. Kiss írta:

    Tisztelt Cím!

    Érdeklődni szeretnék, hogy aktuális-e még a pályázat, és hogy meddig lehet még pályázni?

    Egyéni ügyvédként dolgozom egy alkalmazottal. Budapesti Irodavásárlásra felhasználható a pályázat? Az ingatlan vételára 28 mFt, ebből önerő lenne 13 mFt, a többi támogatásból.
    Milyen további feltételeknek kell megfelelni?
    Válaszukat előre is köszönöm.
    üdvözlettel

  40. fodor írta:

    kezdő fodrász is pályázhat üzlet kialakításhoz?

  41. Roland írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!

    Kérdésem az lenne, hogy ingatlan fedezetként elfogadtatható lehet-e a megvásárolni kívánt üzlethelyiség? Mennyi önerőre lenne szükség ebben az esetben, valamint pályázati pénzből megvásárolható-e az árukészlet?

    Válaszukat előre is köszönöm!

  42. Kleinné írta:

    Milyen időközönként van pályázat elbírálás? (anyukám lakását ez a tipusú támogatással szeretnék megvásárolni) Köszönettel Kleinné

  43. Ferenc írta:

    Érdeklődnék én egy kocsmát szeretnék meg vásárolni és pályázati úton újjá építeni.Korszerűsíteni.Erre van-e pályázati lehetőség?

  44. józsef írta:

    Jó napót
    kérdezném hogy van e lehetöség ,ingatlan vásárlásra,melyet üzletté alakitanánk,jelenleg hasznaltbútor üzlet bérelt helységben vagyunk a feleségemmel.
    van e lehetőség ilyen célra.mi a feltételei.kb 18mftlenne.
    köszönettel

  45. TOTH ERIKA írta:

    TISZTELT FORRÁS CENTRUM KFT!ÉRDEKLÖDNÉK ÉN EGY FALUSI HÁZAT SZERETNÉK VÁSÁROLNI FALUSI VENDÉG HÁZNAK SZERETNÉM KIALAKITANI LEHET E PÁLYÁZNI ÉS HA IGEN MILYEN FELTÉTELLEL?VÁSÁRLÁS FELÚJTÁS?KÖSZÖNÖM!

  46. Timi írta:

    TISZTELT FORRÁS CENTRUM KFT
    Érdeklődni szeretnék a pályázatról!Mezőgazdasági alkatrész boltot szeretnék nyitni!Van e ilyen fajta kombinált pályázati lehetőség?
    Mert üzlethelyiségre és az alkatrészek megvásárlására is igénybe szeretnénk venni a pályázati lehetőséget!
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Timi

  47. Bangó Róbertné írta:

    Tisztelt Forás Centrum KFT
    Az lene a kérdésem,hogy babaholmis üzletnyitáshoz mint kezdő válalkozó vane lehetőség pályázni. Nincs semilyen válaolkozásom, most kezdenék bele. Váaszukat köszönöm.

  48. Tamás írta:

    Tisztelt Forás Centrum KFT
    Érdeklődni szeretnék egyéni vállalkozóként ami 2011.11 hónapban indítottam van-e lehetőségem pályázatra ill.hitel felvételre,telep hely vásárlásra és eszközökre!?

  49. Sándor írta:

    TISZTELT FORRÁS CENTRUM KFT!

    Érdeklődnék, hogy a 2011-ben vásárolt ingatlan (amely boltként üzemel) hitelének kiváltására a vissza nem térítendő támogatásra lehet-e sikerrel pályázni?

    Természetesen a szükséges önerő és visszatérítendő támogatás arányos felhasználása mellett.
    (Az ingatlanon kb. 3 millió Ft hiteltőke van)

  50. Betty írta:

    Tisztelt Forrás Centrum Kft.!

    Érdeklődni szeretnék, hogy a személyi jellegű ráfordításokba mi fér bele?

  51. ENIKŐ írta:

    TISZTELT FORRÁS CENTRUM!
    ÉN EGY FALUSI HÁZAT SZERETNÉK VÁSÁROLNI. FALUSI VENDÉG HÁZNAK SZERETNÉM KIALAKÍTANI ÉS ÜZEMELTETNI.
    ÉN 7 ÉVE ÜZEMELTETEK EGY KIS ÉLELMISZER BOLTOT,EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉNT. TŐKETARTOZÁSOM NINCS,ÖNERŐ 1M VAN. A MEGVÁSÁROLT INGATLAN LEHET E FEDEZET?
    ÚJ ÉPÍTÉSŰ HÁZRA LEHET E PÁLYÁZNI? KÖSZÖNÖM!

  52. Marcsi írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!
    Másodállású vállalkozó is pályázhat a telephely megvásárlására?

  53. Tamás írta:

    Tisztelt Forrás Centrum.
    Fuvarozó vállalkozásomhoz szeretnék ingatlant vásárólni 40t-ás szerelvényem telephelyének. amelyre
    irodának épületet szeretnék építeni. 2 lezárt ületi évem van.erre tudnék-e pályázatot keresni.és ha igen milyen feltételekkel?

  54. Nagy Tímea írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!
    Ingatlanvásárlással kapcsolatosan szeretnék érdeklődni.
    Ingatlanfedezetként elfogadható lehet-e a megvásárolni kívánt üzlethelyiség?
    Pályázatnál lehetséges -e,hogy közeli hozzátartozó ingatlanját veszem meg.(És ha nem ,akkor ki minősül közeli hozzátartozónak?)
    Mennyire figyelnek erre a pályázatkor,pályázat elbírálásakor?

  55. Andrea írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!
    Érdeklődni szeretnék,hogy adnak-e még választ a kérdésekre? .Nem szeretnék türelmetlenkedni,de fontos lenne.És látom,hogy utolsó válaszuk 2011.09.05.
    Ha kérhetném akkor írják ki ha nem számíthatunk rá.
    Előre is köszönöm. Üdvözlettel.

  56. Szabó Anna írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!
    Arra szeretnék választ kapni, hogy telephely vásárláshoz másodállású egyéni vállalkozóként pályázhatok-e? Köszönöm: Anna

  57. zsu írta:

    Érdeklődni szeretnék, hogy fodrász üzletet szeretnék nyitni.És szeretnék üzletet vásárolni lehetséges e erre pályázni ?Mi szükséges hozzá?És mekkora támogatást kapnék?Kérem írjon nekem bővebb információt!

  58. Lyvy írta:

    Érdeklődnék,hogy a támogatást az ingatlan vásárlás előtt adják, vagy meg kell finanszírozni és később írják jóvá az összeget.
    Kereskedelmi tevékenységű cég is pályázhat
    ?

  59. Bagoly Tiborné írta:

    Fodrász üzletet szeretnék vásárolni.Pályakezdő munkanélküli fodrász vagyok.Milyen formában vehetném igénybe a pályázatot?

  60. Feketéné Egri Erika írta:

    Szeretném megkérdezni, hogy oktatási központ létrehozásához szeretnénk ingatlant vásárolni, ez lehetséges e, illetve ha igen, az ingatlan lehet e a KFT tulajdona, valamint hol lehet letölteni a beadáshoz szükséges pályázati csomagot ?
    Nagyon köszönöm

  61. Rácz Zoltán írta:

    Üdvözlöm!
    Érdelődni szeretnek,hogy nekunk a háztelkünkön van egy “mellekhelyiség” ezt szeretnenk megcsinalni éjjel nappali boltnak…igazabol kicsit kellene felujjitani meg persze berendezesek is kellenenek…arra lennek kivancsi h milyen tamogatast lehetne ehhez felvenni?Valaszat előre is köszönöm

  62. Makó Lóránt írta:

    Szeretnék érdeklődni, hogy lassan 3 hónapja indítottunk egy vállalkozást Pitvaroson egy hátrányos helyzetű településen és szeretnénk megvásárolni az üzlethelységet mivel magas a bérleti díj és ezt a támogatást igénybe tudnánk venni erre a célra?

  63. György Gitta írta:

    Üdvözlöm!
    A következőkről szeretnék felvilágosítást:A vállalkozás induó lenne-másodállásként lottózót/motorolajboltot üzemeltetnénk.Telephelyet kinéztük meglévő ingatlan üzlethelyiségge l-forg. értéke kb 10M Ft.Önerő jelenleg nincsen a kiírt 10%-de ha kell megoldjuk valahogy.Honnan kezdjük el a szervezés/papírmunka és egyáltalán hogyan vehetnénk -használhatnánk ki a lehetőséget?
    Válaszát előre is köszönöm-
    Ui:minden érdekel:)

  64. Fróna Zoltán írta:

    Árufuvarozással foglalkozó egyéni vállalkozóként is lehetőség van a pályázatra (konkrétan korszerűsítés céljából járművásárlás). Válaszát köszönöm! Fróna Zoltán

  65. Jakabné Simon Erzsébet írta:

    Tisztelt Forrás Centrum! Kisteleken 20 éve működő szépségszalonom modernizálását tervezem.Álló és fekvőszoláriumot,kozmetikaigépeket,kondigépeket/utobbihoz épületbővítés tervezek.Sajáttulajdonú ingatlanon működik az üzlet,ezt a részt korszerűsíteni is szeretném.Milyen pályázatot javasolnak. Üdvözlettel:Jakabné Simon Erzsébet

  66. József írta:

    Üdvözlöm!
    Érdeklődnék, hogy a telephelyvásárlási támogatás igénybevétele esetén a támogatás összege miként könyvelendő egyéni vállalkozás, ill. gt. esetén? Vagyis a támogatás összege adóköteles bevétel-e? Köszönöm válaszukat. Üdv: József

  67. András írta:

    5000 fő alatti település is igénybe tudja venni?

    Üdv András

  68. András írta:

    Vonyarcvashegyen is lehet pályázni telephelyre? Zala megye

  69. Nagy István írta:

    Vigyázat, ez mind nagyon szépen hangzik!
    Közben kiderül, hogy a 10 % önerő kevés, pedig így reklámozzák.
    Ugyanis utólagos a finanszírozás, tehát először el kell költeni és megfinanszírozni a 10% önerőt + a támogatás összegét. Ha ez meg van, akkor kezdi a bank folyósítani a hitelt. A támogatást pedig legvégén, a megvalósulás után utalják ki.
    Tehát egy 6-6 mill.Ft összegnél rendelkezni kell 7,2 mill.Ft-tal.

  70. győri Tamásné írta:

    Telephely vásárlással kapcsolatban szeretnénk megtudni ,hogy kizáró tényező ha a megvásárolandó telephely Rinyabesenyő(somogy),mely terület egy Halm.Hát.Helytetű kistérség Előre is köszönöm segítségüket!
    Tisztelettel:Győri Tamásné

  71. Dr.Szabó József írta:

    Nem főállású egyéni vállalkozó is pályázhat? Pl.egy orvosi rendelőnek való kis ingatlan megvásárlására Pécsen.Köszönöm válaszát.Sz.J.

  72. K_Kitti írta:

    Üdv!

    Most szeretnék csinálni egy KFT-t, amivel iroda vásárlásra szeretnék pályázni. Ez egy kertes, családi ház, ami 3 szobás, telekkel. Belföldi és Nemzetközi árufuvarozással, Mezőgazdaági gépkereskedelemmel és könyveléssel szeretnék foglalkozni.
    Ön szerint lehetne így pályázatot beadni úgy, mint fiatal, kezdő vállalkozó ezekkel a tevékenységekkel?

  73. K_Kitti írta:

    Vagy pedig egy másik vállalkozáson gondolkozom, ami családi vállalkozás lenne. Egy tanyát szeretnék vásárolni, ami csirkeneveldének van nyilvántartva a földhivatalnál is. Erre lehetséges valami pályázat?

  74. Oláh Róbertné írta:

    Tisztelt cím!
    Szeretnénk megvásárolni a telephelyünk és bővíteni a vállalkozásunk,hogy több család megélhetését biztosítsuk.Segítségre van szükségünk.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.