EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Archive for április, 2017

A számítástechnikai innovációnak köszönhetően az e-kereskedelem is szárnyra kapott.
Az elektronikus kereskedelem sikerrel aknázza ki az internet által felkínált lehetőségek tárházát, így az online fizetési lehetőséget, az e-mailes kapcsolattartást az ügyfelekkel, továbbá a tranzakciókat is könnyedén lebonyolíthatja ezen a felületen.
A webshopok a tradicionális áruházaktól eltérő módon, sajátos, korszerű jelleggel működnek, különféle termékeket és/vagy szolgáltatásokat kínálnak az érdeklődők számára.  Egy adott webbolt honlapja alaposságot, odafigyelést és folyamatos látogatottságot növelő tartalomfejlesztést igényel. Egy permanens bővítés alatt álló tartalmi frissítéssel táplált és karbantartott webshop-oldal a látogatottságot optimális mértékben serkenti.

(more…)

A devizakereskedés, vagy más előfordulású megnevezésében a Forex, röviden FX a tőzsde azon megnyilvánulási módja, ahol devizával kereskedünk. A deviza és a valuta közé nem helyezhetünk előjelet, hiszen nem azonosak. Árfolyamuk sem azonos mértékben mozog.
A deviza egy olyan papírpénzt helyettesítő kellék, amely egy idegen ország pénznemére szóló fizetéskövetelést indokol. A devizának több profilját különböztethetjük meg egymástól, a legismertebbek közé a csekk és a váltó sorolható, ugyanakkor nem hagyható ki a sorból a folyószámla-követés és a hitellevél sem.
A váltópénz devizát olyan hiteleszközként definiálhatjuk, amely a papírpénzt helyettesíti, és amely reprezentál egy pénztartozási elismerést a tartozó oldaláról, aki ezzel a szimbolikus magatartással, mondhatni „financiális szertartással” jelzi elhatározását a pénzbeli tartozás kompenzálását illetően.

(more…)