EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Archive for október, 2007

 

Cégalapítás olcsón és gyorsan - hívja irodánkat a 06-20-979-9763-as számon! 

 

Az első vállalkozás alapítása nem egyszerű feladat és rengeteg információt kell összegyűjteni előtte. Ebben a cikkben rendszereztük azokat a lényeges ismereteket, amelyek egy Kft. alapításához feltétlenül szükségesek vagy hasznosak, ezzel nyújtva segítséget a vállalkozás indítását fontolgatóknak.

 

Mi a korlátolt felelősségű társaság?

A korlátolt felelősségű társaság (kft.) jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, amely előre meghatározott összegű törzsbetétekből álló törzstőkével (jegyzett tőkével) alakul. A társaság tagjai kizárólag a társasági szerződésben rögzített törzsbetéteik szolgáltatására és az esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás (mellékszolgáltatás) teljesítésére kötelesek. A társaság vagyona által nem fedezett tartozásokért - a törvényben meghatározott kivétellel - a tagokat nem terheli felelősség.

 

(more…)

 

Az Európai Bizottság felismerve a mikro-, kis- és középvállalkozások létfontosságú gazdasági és társadalmi szerepét és azok finanszírozási forrásokhoz való hozzájutásának nehézségeit 2007-től „Közös európai források a kis- és középvállalkozásoknak” (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises, JEREMIE) címmel programot indít a kis- és középvállalkozók pénzügyi forráshoz való jobb hozzáférésének megteremtése érdekében.

 

A konstrukció keretében Magyarország megközelítőleg 190 milliárd Ft forráshoz juthat, ami az egyes konstrukciók áttételes hatásain keresztül akár 2000 milliárd Ft plusz forrást is jelenthet a gazdaságnak.

 

(more…)

 

A cikket Bajkó Tamás devizapiaci tanácsadó készítette a Forrás Centrum Kft. pályázatíró blogjának olvasói részére.

 

Régebben nagyon elterjedt volt az Internet Kalauz. Számos érdekes cikket tartalmazott, amely nagy mértékben segítette -az akkor még kezdő- magyarországi Internet felhasználókat. A napokban a nagy véletlenségek folytán, valahogy csak belefutottam az akkori menő újság digitális változatába. Talán a nosztalgia, vagy valami más, de arra késztetett, hogy küldjek rajtuk keresztül a Kedves Olvasótábor felé egy érdekes cikket, az online valutázással kapcsolatban.

 

Igen, valójában ki kell emelni ennek legális voltát, hiszen talán még sok felhasználó -az idősebb korosztályból- emlékezhet arra az időszakra, amikor hazánkban bárminemű valutázási tevékenység tiltott volt. Egyesek a Keleti pályaudvar környékén még ma is sportként űzik a pénznemek váltásából fakadó profittermelést, illegálisan! Azonban ahogy beharangoztam, szeretnék egy – két hasznos információval szolgálni a legális online valutázással kapcsolatosan. Valójában ez a világ, ahol a pénznemek átváltása történik, s az ebből eredő esetleges profit, gyűjtőnéven Forex (Foreign Exchange) említendő.

 

(more…)

 

A cikket Mozsár Gabriella az Art of Progress képző cég munkatársa készítette a blog olvasóinak.

 

A Piac és Profit Magazin konferenciát szervezett a KKV-k pénzügyi lehetőségeiről. A konferencia első előadását Hajba Attila (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) tartotta “A vállalkozások fejlesztési lehetőségei az operatív programokban címmel.”

 

A cikk segít kicsit rendszerezni a különböző fejlesztési pályázatokat, illetve rávilágít a jelenlegi támogatási rendszer logikájára, az eddigiektől való eltérésekre. Nézzük, milyen operatív programokon belül van lehetőség fejlesztésre:

 

  • Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP)
  • Regionális Operatív Programok (ROP)
  • Társadalmi Megújulás OP (TÁMOP)
  • Környezet és Energia OP (KEOP)
  • A „vidéki” vállalkozások támogatása az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP)
  • (more…)