EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Archive for május, 2017

A cégek érdeklődése erős a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódú pályázattal kapcsolatban, mely a vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseket, felhőalapú online üzleti szolgáltatásokat támogatja. A nagy érdeklődésre való tekintettel összeszedtük, hogy milyen lépéseket tegyenek meg először azok a vállalkozások, melyek még nem kezdtek el foglalkozni a pályázattal.
Egyeztessünk szakemberrel
Bár vannak a pályázat keretében a laikusok számára is egyértelmű célterületek, a keretösszeg legoptimálisabb felhasználása érdekében érdemes már a pályázási folyamat legelején IT szakemberekkel egyeztetnünk. Németh Tamás, a CorvinSoft Kft. egyedi fejlesztésekkel foglalkozó projektmenedzsere szerint első sorban azt kell mérlegelni, hogy egy adott célterület megvalósítása mekkora költségcsökkentést tud eredményezni vállalkozásunknál, vagy az ügyfélszerzést milyen mértékben képes megkönnyíteni.  

 Az egyszerűen értelmezhető célterületek közé tartozik többek között a beszerzési és logisztikai terület, vagy az internetes értékesítés terület, mely keretében olyan webáruház létrehozására kaphatunk támogatást, mint például a Csokoládé Webshop.
Vannak azonban nehezebben értelmezhető területek, mint például az RFID technológiát alkalmazó specializált rendszer, vagy vállalati CRM terület. Ezek bevezetése persze hasonlóan hasznos lehet, ezért szakember segítségével mérjük fel, hogy vállalkozásunknak pontosan mire van szüksége.

A megfelelő szállító kiválasztása
A felhívás alapján a pályázat benyújtásához elegendő csupán egy árajánlat csatolása, ettől függetlenül viszont célszerű  körültekintően kiválasztanunk a megfelelő céget. A pályázat melléklete pontos követelménylistában határozza meg a szoftverek moduljaival kapcsolatos elvárásokat. Fontos, hogy ennek a szempontrendszernek megfeleljen a bevezetésre kerülő szoftver, ezért a kiválasztás során érdemes megkérdezni a szállítókat, hogy tudják-e teljesíteni a kritériumokat.
Ezen felül a szállítókra vonatkozó kritériumfeltétel, hogy fel tudjanak mutatni három érvényes referenciát. Ezt már csak azért sem érdemes figyelmen kívül hagyni, mert ellenőrzésre kerülhet, hogy valóban rendelkezik-e megfelelő referenciákkal.

Kiknek érdemes pályázni?
A támogatható tevékenységek köre egészen széles, ezért szinte mindenkinek érdemes megismerkednie a pályázatban rejlő lehetőségekkel. Manapság már a versenyképesség egyik alappillére az összes ágazatban, hogy vállalkozásunknál korszerű informatikai megoldások működjenek. Mivel a támogatásra szánt keretösszeg folyamatosan csökken, javasolt minél előbb megtenni az első lépéseket.