EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Archive for január, 2012

Az Új Széchenyi Terv pályázati szakértője a Forrás Centrum Kft. Ezt az is bizonyítja, hogy a Forrás Centrum Kft. közel 500 pályázatot nyert már ügyfelei részére, akik így 8 milliárd Ft támogatáshoz juthattak sikerdíjas konstrukcióban.

Amennyiben az új Széchenyi Terv keretében pályázni szeretne kérjük, szíveskedjék cége utolsó lezárt évének mérlegét (egyéni vállalkozók esetén előző két év SZJA-bevallását) faxon a 06-1-700-1911 számra, vagy e-mailen az info@forrascentrum.hu címre elküldeni és díjmentesen beminősítjük a pályázati alkalmasságot.

Várhatóan 2011. január 15-én startol az Új Széchenyi Terv (ÚSZT). A Nemzetgazdasági Minisztérium el is indította az Új Széchenyi Terv Honlapját, ami a szechenyiterv.gov.hu címen érhető el. Itt lehet majd tájékozódni az Új Széchenyi Terv aktuális híreiről, kitörési pontjairól, valamint a várható pályázati kiírásokról és még javaslatokat is lehet tenni.

Az Új Széchenyi Terv prioritásai a következő célterületek lesznek: Egészségipar, Zöldgazdaság, Lakásprogram, KKV, Innováció, Foglalkoztatás, Tranzitgazdaság

Az Új Széchenyi Terv célja, hogy gyorsan, hatékonyan, összehangoltan jussanak a hazai és uniós összevont források a kis- és közepes vállalkozásokhoz (kkv). Erre a célra 1000 milliárd Ft különítenek el a Tervben. A konkrét pályázatokról egyelőre nagyon kevés az információ. Az viszont egyértelmű, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítését tervezik. A Széchenyi Terv keretében számos új pályázati lehetőség kínálkozik és úgy tűnik, hogy akár ingatlan is vásárolható lesz vissza nem térítendő támogatásból.

Az Új Széchenyi Terv részeként rövidesen indul a telephelyfejlesztési pályázat 2012-ben, amely keretében kifejezetten ingatlanfejlesztésre lehet, akár 50 % mértékű támogatást elnyerni. A pályázat azoknak lehet érdekes, akik a közeljövőben terveznek új csarnokot, irodát vagy egyéb épületet építeni, megújítani. A pályázat keretében min. 5 millió Ft – maximum 100 millió Ft támogatás igényelhető. Nagyon fontos, hogy a projekt megvalósításával legalább egy munkahelyet kell teremteni. A pályázaton csak olyan vállalkozás indulhat, aki legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkezik.

Cél: a termelési és szolgáltató (de nem logisztikai) tevékenységét fejleszteni kívánó vállalkozások meglévő telephelyének, másrészt a meglévő (1 lezárt üzleti évvel rendelkező) gazdasági társaságok új telephelyeinek kialakítása és fejlesztése, valamint működési helyszínéül szolgáló infrastruktúra fejlesztése.

(more…)