EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Vidékfejlesztési pályázatok rövidesen

2008. július 21. (hétfő) Írta: Forrás Centrum

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) rendeletei alapján rövidesen indulnak a régóta várt vidékfejlesztési pályázatok. Az FVM olyan területre is ír ki pályázatot, amelyekre eddig nem lehetett támogatást igényelni. Így a vidéki mikrovállalkozások (kezdők is) igényelhetnek majd támogatást és a turisztikai fejlesztésekre is kapható lesz vissza nem térítendő támogatás. A kiírások az alábbi fő területekre összpontosítanak:

Falumegújítás és fejlesztés

A támogatás célja a településkép, a vidéki lakókörnyezet és a közösségi terek, közterületek állapotának javítása, valamint a helyi piacok létrehozásának és fejlesztésének támogatása. A pályázat várhatóan 2008. október 1-én jelenik meg.

Turisztikai tevékenységek ösztönzése

A támogatás célja vidéki munkahelyek létrehozása vagy megőrzése érdekében a vidéki turizmusformák közül a fenntartható falusi-, agro-, és ökoturisztikai fejlesztések, beruházások infrastrukturális és szolgáltatási feltételeinek, marketingjének támogatása. Várhatóan 2008. október 1-től turisztikai fejlesztésekre is lehet majd támogatást igényelni.

A vidéki örökség megőrzése

A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a településkép és a környezet állapotának javítása, az épített, természeti és kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása, és ezáltal a települések vonzerejének növelése. Várható megjelenés 2008. október 1-től.

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése

A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások létrehozásának, illetve működő mikrovállalkozások beruházásainak, műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása által a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása, valamint a gazdasági szerkezet fejlesztése. A pályázat keretében lehet igényelni támogatást ingatlan és informatikai fejlesztésre, gépbeszerzésre és minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetésre. A pályázaton induló vállalkozások is részt vehetnek. A pályázat várható megjelenése 2008. október 1.

Az megállapítható, hogy az FVM több régóta várt területen fog pályázatot kiírni (turisztika, mikrovállalkozások). Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pályázatokat valószínűleg csak egy hónapig lehet majd beadni, így a felkészülést már most el kell kezdeni. Az egyes pályázati kiírásokról készítünk majd részletes leírásokat is, amelyeket a blogban vagy ingyenes pályázati hírlevelünkben olvashatnak majd. Amennyiben szeretné megtudni, hogy cége tud-e pályázni, akkor szíveskedjék a 2007. évi mérlegét eljuttatni az info@forrascentrum.hu címre vagy a 06-1-786-0183 fax számra és a Forrás Centrum Kft. pályázatíró csapata díjmentesen értékeli azt.

Téma: Gépbeszerzési pályázatok, Vidékfejlesztés, ISO pályázatok, Pályázat, Gépvásárlási pályázatok, Ingatlanfejlesztési pályázatok |

31 hozzászólás

 1. VArga Regina írta:

  Tisztelt Forrás Centrum Kft!
  Nógrád megyében (Pusztaberki vagy Keszeg településen) tervezem vállalkozás indítását. Webáruház, e-kereskedelem, csomagküldő szolgálat témakörökben szeretnék tevékenykedni, ehhez a szakmai támogatást egy németországi cégtől kapom (az ő jól bevált koncepciójukat vennénk át). Mint írtam, a vállalkozást még nem indítottuk el. Fentiek alapján lát-e lehetőséget kb. 3 millió forintos támogatás elnyerésére? Válaszát előre is köszönöm.

 2. Zsovár Mária írta:

  Érdeklődnék,hogy 2007 júniusában indult vállalkozásom,a tavalyi évben nem nem produkált számottevő
  nyereséget.Az idei évben nyereséges
  lesz.Pályázhatok-e?

 3. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Varga Regina!

  Pályázati támogatás elnyeréséhez mindeképpen működő vállalkozás kell.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 4. VArga Regina írta:

  Köszönöm szépen válaszát. Amennyiben sikerül beindítanom vállalkozásomat, minden pályázat esetében előírás a lezárt üzleti év, vagy anélkül is pályázhatok?

 5. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Varga Regina!

  Ennél a kiírásnál nem előírás a lezárt év.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 6. VArga Regina írta:

  Kedves Beáta,
  köszönöm válaszát, a részletekért telefonon keresni fogom Önöket!

  Üdvözlettel:
  Varga Regina

 7. Cs.Csilla írta:

  Tisztelt Beata ha pl a ceg mar 18 eve mukodik es en 6 honapja lettem a tulajdonosa,plyazhatok-e? Elore is koszonom valaszukat. tisztelettel cs. csilla

 8. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Cs. Csilla!

  A tulajdonosváltás ilyen szempontból nem befolyásolja azt, hogy a cég pályázhat-e.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 9. Fülöp Norbert írta:

  Érdeklődnék, hogy terveznek- e a közel jövőben még ehhez hasonló pályázati kiírást?
  Üdvözlettel:

  Fülöp Norbert

 10. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Fülöp Norbert!

  Ez a pályázat most fog indulni, amennyiben szeretne indulni a pályázaton, kérem szíveskedjék a cégadatait elküldeni az info@forrascentrum.hu címre.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 11. Ildikó írta:

  Jó napot kívánok Beáta!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Nagkarácsonyban , illetve Kalocsán induló vállalkozás esetén van-e lehetőség pályázni? Forgóeszköz,kisteherautó illetve e-kereskedelem indítására. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Ildikó

 12. Sándor Zoltán írta:

  Érdeklődni szeretnék az induló mikro-, kis- és középvállalkozásokról.A hajdú -bihar megyei Vámospércs területén szeretném elindítani első vállalkozásomat vendéglátói irányban és ezzel kapcsolatos pályázatokról szeretnék információkat kapni.Jelenleg van -e ilyen pályázati kiírás,és ha van akkor hol található? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Sándor Zoltán

 13. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Sándor Zoltán!

  Várakozásunk szerint 2008. október 15-én indul az EMVA, ami alkalmas arra, hogy megvalósítsa projetelképzelését. Kérem szíveskedjék elérhetőségét az info@forrascentrum.hu címre megküldeni.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 14. Papp Árpád L írta:

  üdv mindenkinek !
  Rájöttem az EU támogatás arra jó , hogy a Milliomos Milliárdos lehessen. Hiába van jó ötleted a találmányodat Lenyúlják!!!
  Te meg vegyél fel hitelt .

  Sajnos ez tapasztalat.

 15. Gyulasi Nikolertta írta:

  Üdv Mindenkinek!
  A most bejegyzett mikrovállalkozásunk eszközfejlesztésére szeretnénk pályáznai, erre a lakóhelyünket tekintva az EMVA lenne alkalmas. Kérdésem az volna, hogy a pályzati dokumentáció (felhívás, adatlap..) megjelent-e?
  Üdvözlettel: Gyulasi Nikoletta

 16. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Gyulasi Nikoletta!

  A pályázati adatlap e hét pénteken fog megjelenni. Amennyiben igényli szívesen közreműködünk a pályázata elkészítésében.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 17. Balogh József írta:

  Érdeklődnék, hogy, új lakások építésével, régiek felújításával, átalakításával foglalkozunk.
  Eszköz és gépek beszerzéséhez milyen pályázatról tudnak információt adni?

 18. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Balogh József!

  Az a megvalósítási helszíntől függ. Kérem küldje meg emailben és küldöm a pályázati kiírást.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 19. K. Melinda írta:

  Kedves Beáta!

  4 éve működő fodrászüzletemet gépparkját szeretném fejleszteni.
  A Bt-ben velem együtt 4 alkalmazott van, ÁFA kőrbe nem vagyunk bejelentkezve így évi 5M árbevételt produkálunk. Ezért a fent közzétett
  gépfejlesztési pályázaton értelmezésem szerint nem indulhatunk. Kérdésem az , hogy más hasonló pályázatok léteznek e melyek nem kívánnak ekkora árbevételt.

  Köszönettel Melinda

 20. Forrás Centrum írta:

  Kedves K. Melinda!

  A javaslatom az, hogy küldje át az infor@forrascentrum.hu címre a cége gazdálkodási adatait és megvizsgáljuk tud-e pályázni. Elképzelhető, hogy ha új céget hoznak létre, akkor tudnak pályázni.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 21. fulop írta:

  Presszo atalakitasat terveznenk,melegkonyhas ettereme,a bovitest mar elkezdtuk, a konyha kialakitasara palyazhatunk-e.A masik kerdesem,sikeres palyazat eseten,ha nem sikerul a felteteleket teljesiteni,mi tortenik akkor.Tisztelettel:EVI

 22. Erzsi írta:

  Mezógazdasági vállalkozás , husszu évek óta .Kombájn cserét tervezek. Uj vásárlása beleférne -e valamijen pályázatba?

 23. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Fulop!

  Van lehetőség pályázat benyújtására, ugyanakkor fontos lenne tudni a megvalósítási helyszínt.

  Amennyiben komolyan szeretne pályázni kérem szíveskedjék a 2007. évi beszámolóját megküldeni az info@forrascentrum.hu címre a megvalósítás helyszínével együtt.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 24. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Erzsi!

  A 2009. évben lesz erre is lehetőség.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 25. VArga Regina írta:

  Kedves Beáta,

  elektronikus kereskedelmi tevékenység beindítását tervezzük. Van jelenleg kifejezetten vállalkozás indítására kiírt pályázat? Nógrád megyében lenne a cég székhelye.

  Köszönettel:
  Varga Regina

 26. VArga Regina írta:

  Kedves Beáta,

  elektronikus (és hagyományos) kereskedelmi vállalkozás indítását tervezem Nógrád megyében. Van jelenleg olyan pályázat, amely kifejezetten vállalkozás indításra vonatkozik?

  Köszönettel:
  Varga Regina

 27. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Varga Regina!

  2009. Augusztus 1től lesz lehetőség web boltra pályázni.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 28. satya írta:

  Tisztelt Forrás Centrum egy kft-t szeretnénk a feleségemmel létrehozni, ami élelmiszerek csomagolásával és kiszállításával exportjával foglalkozna,kérdésem tudunk pályázatot nyerni erre a célra?Válaszukat előre is köszönjük.

 29. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Satya!
  Sajnos jelenleg csak működő cégek részére van pályázati kiírás.
  Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

 30. Ági írta:

  Tisztelt Cím,

  Helyileg védett házam van egy Szegedtől 25 km-re található faluban. Érdeklődni szeretnék, hogy homlokzat felújításra/visszaállításra lehet-e pályázni.Magánszemélyként szeretnék pályázni.
  Köszönettel, Ágnes

 31. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Ági!
  Sajnos jelenleg magánszemélyek részére nincs pályázati kiírás.
  Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.