EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

2008. évi pályázatok előzetes

2008. január 4. (péntek) Írta: Forrás Centrum

 

Rövidesen elindul a 2008. évi pályázati szezon, ahol várakozásaink szerint az alábbi projektekre lehet majd pályázni:

 

Eszközbeszerzés: 1-20 millió Ft, 30-50% mértékű vissza nem térítendő állami támogatás új és 3 évnél fiatalabb, használt gép vásárlására.

 

Komplex vállalati technológia fejlesztés: 50-500 millió Ft, 30-50% mértékű vissza nem térítendő állami támogatás új, technológiai korszerűsítést eredményező eszközök, berendezések beszerzésére; hardver, szoftver vásárlásra; új épületek megépítésére; meglévő épületek átalakítására, korszerűsítésére; informatikai-távközlési alaphálózat kiépítésére; vállalati HR fejlesztésre; e-kereskedelemre, online megjelenésre; vállalati folyamatmenedzsmentre; minőség-,környezet-egyéb irányítási rendszerek bevezetésére

 

Kutatás-Fejlesztési tevékenységek támogatása: 25-300 millió Ft, 40-75% mértékű vissza nem térítendő támogatás ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, prototípusok, termékek gyártására, eljárások, szolgáltatások kifejlesztésére.

 

Vidéki mikrovállalkozások fejlesztése: 1-10 millió Ft, 40-50% mértékű vissza nem térítendő állami támogatás eszközbeszerzésre, ingatlanfejlesztésre és minőségirányítási rendszer bevezetésére. Célja a vidéki térségekben új vállalkozások létrehozásának, illetve működő vállalkozások beruházásainak, műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása.

 

Vállalatirányítási rendszerek beszerzése: 2-20 millió Ft, 35-50% mértékű vissza nem térítendő állami támogatás integrált vállalati menedzsment rendszerek fejlesztésére; menedzsment információs, döntéstámogató, elektronikus iratkezelési, munkafolyamat-irányítási, csoportmunka, távmunka rendszerek, üzleti intelligencia rendszerek, a virtuális tér lehetőségeinek kihasználását növelő alkalmazások fejlesztésére; ezekhez kapcsolódó szervezetfejlesztésre.

 

E-kereskedelem és egyéb szolgáltatások támogatása: 2-20 millió Ft, 35-50% mértékű vissza nem térítendő állami támogatás virtuális bevásárlóközpont szolgáltatás beindítására; az elektronikus úton értékesített árut kiszállító e-boltok, B2B internet platformok kialakítására, online ügyfélszolgálati rendszer (CRM), elektronikus szerződéskötési és fizetési módok, elektronikus számlázás kialakítására.

 

Kereskedelemfejlesztés keretében támogatható tevékenységek és támogatási intenzitások:

 • Kiállítási részvételre, kísérőrendezvény szervezésre: 100%; 1-1,2 millió Ft támogatás
 • Összefogó szervezet által megvalósított kísérőrendezvényre: 80%; 500-700 ezer Ft támogatás
 • Nyomdai úton előállított kiadványok, elektronikus adathordozók maximum az első 500 példány előállítására: 50%; 500 ezer Ft támogatás
 • Hirdetések megjelentetése szakmailag releváns, nemzetközi jelentőséggel bíró újságokban: 50%; 2 millió Ft támogatás
 • A külföldön tervezett vállalati iroda, kiállító-, bemutatóterem működésének első évére vonatkozó nettó bérleti díjára: 50%; 2 millió Ft támogatás
 • Nemzetközi szervezeti tagdíj jogcím alatt nemzetközi szervezet 1 éves tagdíjának támogatására: 50%; 2 millió Ft támogatás
  Az importáló ország által a piacra jutás feltételeként kötelezően előírt megfelelőség-tanúsítási eljárás költségére: 50%; 1 millió Ft támogatás
 •  

  Legyen Ön is sikeres pályázó a 2008. évben és hívja az irodánkat a 06-20-979-9763-as számon.

  Téma: Pályázat |

  48 hozzászólás

  1. janoscsilla írta:

   Faluturizmussal kapcsolatos palyazat erdekel erdelybol,semmi vallaszt nem kapok,hogy lehetseges?kerem vallaszoljon,nagyon gyenge vagyol a szamitogep ismerete teren.Koszonom

  2. Forrás Centrum írta:

   Kedves Csilla!

   A turizmusfejlesztési pályázatok rövedesen indulnak. Kérem hívja irodánkat a 06-20-979-9763-as számon.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  3. Eszter írta:

   Üdvözletem!
   Mi kerámia gyártásával foglalkozunk ,konkrétan kályhacsempe gyártásával, cserépkályhák, kandallók, kemencék építésével, mint kezdő vállalkozók.A családban már van egy ugyanilyen cég ami már több éve működik nyereségesen.Előző évben tudomásom szerint volt már pályázat kezdő vállalkozások számára de akkor nem mertünk belevágni.Idén viszont a meglévő épületünk mellé egy másik település felajánlott egy épületet hosszú lejáratú bérleti szerződéssel,ami sajnos nem a legjobb állapotban van de rendbe hozható.Kérdésem az lenne kezdőként van-e mód pályázni épület felujításra és korszerüsítésre, gépek esetleg forgóeszköz beszerzésre? A másik, olvastam arról hogy van lehetőség pl. kiállítások, reklámanyagok, bemutató terem bérletre is pályázati lehetőség.Mint kezdő vállalkozás ebben gondolkodhatunk-e?Előre is köszönöm válaszát.

  4. Forrás Centrum írta:

   Kedves Eszter!

   Kérem, hogy küldje meg faxon (06-1-786-0183) vagy e-mailen a cége mérlegét és ez alapján tudunk pontosabb információt mondani. Azt jelzem, hogy a tervezet szerint kiállítások, reklámanyagok, bemutató terem bérletre szóló pályázaton kezdő cégek is részt vehetnek.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  5. B. Márta írta:

   T. Forrás Centrum!

   Interaktív képzőművészeti galériát szeretnék nyitni, mely művészet terápiás és családi kézműves foglalkozások,továbbá számos más színes kulturális esemény színteréül is szolgálna. Az iránt érdeklődöm, van-e lehetőségem bármilyen támogatás megpályázására?
   Köszönöm válaszát

   Üdvözlettel: B. Márta

  6. Forrás Centrum írta:

   Kedves Márta!

   A tervezett projekt részleteit egy kicsit jobban meg kellene ismernem ahhoz, hogy véleményt mondhassak.

   Jelzem, hogy az tevékenységhez szükséges eszközök beszerzésére elvileg van lehetőség támogatás igénylésére.

   Üdvözlettel:

   Csókási Beáta

  7. Nagy Zoltánné írta:

   Azt szeretném, megkérdezni,van e ,és hol lehet kérni,fényterápiás készülék megvásárlálához pályázni,hogy tudnám magam itthol kezelni.
   Válaszát köszönöm szépen.

  8. Forrás Centrum írta:

   Kedves Nagy Zoltánné!

   Vállalkozások pályázhatnak fényterápiás készülékre, saját használatra azonban ismereteink szerint nincs vissza nem térítendő támogatás.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  9. Nagyné Tóth Csilla írta:

   2006-ban alakult, bútorgyártással foglalkozó kft. pályázhat-e bemutatóterem építésre?

   Köszönettel: Nagyné Tóth Csilla

  10. Forrás Centrum írta:

   Kedves Nagyné Tóth Csilla!

   Amennyiben ingatlanfejlesztésre gondol akkor nagyon korlátozott a lehetőség, viszont a bútorgyártáshoz szükséges gépek eszközök vásárlására van lehetőség. Továbbá interneten történő értékesítés beindítására és fejlesztésére van még lehetőség.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  11. Kaszainé Petes Margit írta:

   Vállalkozásba szeretnék kezdeni van-e valami támogatási lehetőség?
   Kereskedelmi vonalon gondolkodom.

  12. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Kaszainé Petes Margit!

   A Jeremie Mikrohitel Program kínál kedvező lehetőséget induló vállalkozóknak jelenleg.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  13. Pesti Eszter írta:

   Szeretnénk felújítani és beíndítani saját tulajdonú éttermünket!Szeretném megtudni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak!
   Köszönöm

  14. JAKAB ERIKA írta:

   panziot szeretnek epiteni egy erdelyi kis faluban ahol foglalkoznak turizmussal de nem panzio formaban hanem mint magan szemelyek a sajat lakasukban latok benne fantaziat de sajnos nem talalok egy palyazatot sem amivel megpalyazhatnek egy kis penzt hogy be tudjuk fejezni a panzionk epiteset ,kerem az utbaigazitasukat

   tisztelettel
   jakab erika

  15. Forrás Centrum írta:

   Kedves Eszter!

   Kérem iratkozzon fel ingyenes pályázati hírlevelünkre és részletes információt kap. Továbbá küldje le faxon 06-1786-0183 számra vagy az info@forrascentrum.hu címre a mérlegét és további információkat tudunk adni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  16. Forrás Centrum írta:

   Kedves Jakab Erika!

   Sajnos külföldi beruházáshoz nem lehet Magyarországon eu támogatást igényelni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  17. szloszjárné Lestyán Ildikó írta:

   Kezdő vendéglátós vállalkozás milyen állami támogatást igényelhet és hol kaphat erről bővebb tájékoztatást?

  18. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Ildikó!

   Nagyon szívesen adok erről személyesen felvilágosítást.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  19. Vaniga János írta:

   Tisztelt Jakab Erika!

   Mivel Magyarországról nem igényelhet támogatást, tegye meg ezt Romániában. Erdélyi kapcsolataim révén talán tudok Önnek segíteni. Írjon ide: vanigakft@gmail.com

  20. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Vaniga Úr!

   Amennyiben ír egy cikket az erdélyi pályázati lehetőségekről, akkor szívesen közzé teszem.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  21. Katalin írta:

   Tisztelt Forrás Centum!

   Vállalkozásba szeretnénk kezdeni férjem áruszállításba gondolkodik bel-és külföldön egyaránt.
   Van-e pályázati lehetőségünk?
   Köszönöm segítségét
   Tisztelettel:
   Katalin

  22. deliné sárosi andrea írta:

   Tisztelt Cím!

   15 évig volt egyéni vállalkozása a férjemnek. Most sajnos munkanélküli. Ingatlan szeretnénk vásárolni,ahol vendéglátással foglakoznánk. Étterem és panzió lenne, a kialakítás várható ktg-e 100 millió forint. Hitelből és pályázatból kívánjuk megvalósítani.Mivel a vállakozást egy éve megszüntettük, kezdő vállakozóként jogosultak vagyunk pályázni? Másik problémánk a saját tőke hiánya, viszont az üzleti és megtérülési mutatók igen jók. Segítséget szeretnék kérni. Köszönettel: Deliné

  23. Forrás Centrum írta:

   Kedves Katalin!

   A kérdés az, hogy mire szeretnének támogatást igényelni és hol lenne a megvalósítás helyszíne.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  24. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Déliné!

   Az, hogy volt vállalkozása a férjének nem akadálya annak, hogy pályázzanak. A saját tőke hiányát viszont nehéz lesz megoldani, bár az igentlan hitel fedezetként szolgálhat.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  25. Katalin írta:

   Tisztelt Csókási Beáta!
   Kistehergépkocsit szeretne vásárolni.Telephely Nyíregyháza-Borbánya.(Szabolcs-Szatmár-Bereg M.)
   Több éves gk.vezetői gyakorlatal rendelkezik.
   Köszönettel
   Katalin

  26. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Katalin!

   Sajnos kisteher jármű vásárlására nem lehet támogatást igényelni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  27. Ildikó írta:

   Jó napot kívánok!

   Érdeklődnék, év végére szeretnék vállalkozást indítani. Pelenka, babyruha, játék, a vállakozáshoz szükség van autóra is. Van-e lehetőség bármilyen pályázatra , ha igen melyik és milyen mértékben ad támogatást? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Ildikó

  28. Rengel József írta:

   Tisztelt Forrás Centrum!
   Kezdő vállakozást szertnénk elindítani bútorgyásrtás területén, egy új termékkel szeretnénk a piacon megjelenni.
   Gépparkra lenne szükség amit az állam támogatna!
   Milyen lehetőségeink vannak?
   Tisztelettel:
   Rengel József

  29. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Ildikó!

   Sajnos autó vásárlásra nem lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  30. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Rengel József!

   Kizárólag a megvalósítás helyszínétől függ, hogy tud-e vissza nem térítendő támogatást igényelni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  31. Leitner Gabi írta:

   Kábeles cég vagyunk,hírközléssel foglkozunk. Vidéki (Közép-magyarországi) a vállalkozás. Ingatlanfejlesztésre, (új irodák teremtésére) keresünk olyan pályázatot,ahol kb. 10 millió Forinthoz juthatnánk hozzá.
   Ebben az évben lehetséges még vajon egy ilyen pályzatot elcsípni?

  32. Leitner Gabi írta:

   Kábeles cég vagyunk,hírközléssel foglkozunk. Vidéki (Közép-magyarországi) a vállalkozás. Ingatlanfejlesztésre, (új irodák teremtésére) keresünk olyan pályázatot,ahol kb. 10 millió Forinthoz juthatnánk hozzá.
   Ebben az évben lehetséges még vajon egy ilyen pályzatot elcsípni?

   Köszönettel: Gabi

  33. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Leitner Gabi!

   A pontos megvalósítási helyszínre lenne szükségem ahhoz, hogy meg tudjam mondani van-e lehetősége pályázni az idei évben. Arra felhívom a figyelmét, hogy gépet is kell beszerezni, de ez lehet informatika is.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  34. Leitner Gabi írta:

   Kedves Beáta!

   Az ingatlanfejlesztés mellet gépparkot is szeretnénk létrehozni (internet-szolgáltató vagyunk).

   Körbejárhatnánk a kérdést,megírom a részleteket,ha kapok egy email címet.

   Gabi

  35. Forrás Centrum írta:

   Kedves Gabi!

   A email cím: info@forrascentrum.hu.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  36. Bakai Gábor írta:

   Kedves Beáta!

   Kis és Nagykereskdelni vállalkozást szeretnék létrehozni és az iránt érdeklődnék, hogy a kezdéshez van-e valami pályázati lehetőségem?

  37. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Bakai Gábor!

   Amennyiben a tevékenység beindításához szüksége van gépekre is, akkor lehet támogatást igényelni.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  38. Vollár Józsefné írta:

   Tisztel Hölgyem! Segitségét szeretném kérni. Lányommal /az Ő nevén lenne a vállakozás, mivel neki van végzettsége/ elinditanánk egy Büfét, a 6-os út mellett,de anyagi körülményeink kicsit szűköset, igy a nyitáshoz bármilyen pályázatot igényelnénk.Ezúton érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink lennének. Köszönettel Hajni.

  39. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Vollár Józsefné!

   Pontosan tudnom kellene a megvalósítás helyszínét. Elvileg a most indult vidékfejlesztési pályázaton részt vehetnek.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  40. Vollár Józsefné írta:

   Köszönöm válaszát, Szentlőrincen lenne a büfé teljesen új épületben,megköszönném ha azt is megirná, hogy milyen támogatás jár és hova kell benyújtani, mennyi idő az elbirálás? Köszönettel

  41. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Vollár Józsefné!

   40 %-os támogatást lehet igényelni a büfé felszereléséhez szükséges gépekre.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  42. Pityu írta:

   A szakmám fodrász. Én egy fodrászkellékes üzletet szeretnék nyitni Szentesen. Ehez vállalkozói hitelt hogyan tudok igényelni? Még nem vagyok vállalkozó. Kaphatok így is hitelt?

  43. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Pityu!

   Ahhoz, hogy kapjon erre hitelt mindeképpen kellene egy vállalkozás is.

   Üdvözlettel: Csókási Beáta

  44. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Zsuzsa!
   Sajnos induló vállalkozásoknak most nincs pályázati lehetőség.
   Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  45. Zsuzsa írta:

   T.Forrás Centrum!

   Fodrászkellékes boltot szeretnék nyitni Csurgón,mi kell hozzá,és mennyi állami támogatást lehet pályázni,ha kisebb kozmetikai gépeket is forgalmaznák,az árut hogyan kell beszerezni?köszönettel:Zsuzsa

  46. Gabriella írta:

   Tisztelt Cim!A 45.Kerdesre a valasz érdkelne.Hogy tudhatnák erre választ kapni?Fodraszkellékest szeretnék én is nyitni.
   Köszönettel:B.Gabriella

  47. Szigetvári Zoltán írta:

   Tisztelt Forrás Centrum!
   Szeretnék segítséget kérni Önöktől.Indítanék egy kisvállalkozást ami bambusz kerékpárvázak építésével és gyártásával foglalkozna.A helyszín Budapest XIII.ker.Milyen támogatás vagy forrás igénybevételére lenne lehetőség?A támogatást telephely “garázs,kis épület, valamilyen helység” bérlésére,szerszámokra,gépere a váz levédetésére,minősági tanusítványára “TÜV vizsga”,anyagbeszerzésre szeretném igénybe venni.Segítségüket előre is köszönöm.Üdv.Szigetvári Zolzán

  48. Forrás Centrum írta:

   Tisztelt Szigetvári Zoltán! Erre a célra a legalkalmasabb a Jeremie Mikrohitel program, vagy pedig 2011-ben induló Széchenyi Terv.
   Tisztelettel: Forrás Centrum Kft.

  Szóljon hozzá

  Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.