EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Enyhülő fedezetadási kötlezettség a GVOP pályázatoknál (2004-2006-os pályázatok)

2009. október 2. (péntek) Írta: Forrás Centrum

A továbbiakban nem kötelesek biztosítékot nyújtani a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) kedvezményezettjei, amennyiben az elnyert támogatási összeg nem haladja meg a 25 millió forintot. A kormányrendelet módosításnak köszönhetően a továbbiakban nincs szükség a GVOP támogatások biztosítékára a 25 millió forintnál nem nagyobb támogatások esetén a fenntartási időszakra vonatkozóan. Ez alapján közel 1500 vállalkozás szabadíthat fel költséges hitelbiztosítékokat, és tehermentesíthet jelzálog alól ingatlanokat.

A már biztosítékokkal rendelkező cégeknek kérelmet kell benyújtani a MAG Zrt. felé, ami után a Közreműködő Szerzet intézkedik a biztosítékok kiengedéséről/törléséről. Figyelem ez csak a GVOP-s pályázatokra vonatkozik!!! Amennyiben további információra van szüksége forduljon irodánkhoz: 06-20-979-9763.

Téma: Pályázati biztosíték |

4 hozzászólás

 1. Galkó Ágnes írta:

  Szeretneém kérdezni,hogy a Vidéki mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése elnevezésű pályázatnál a tevékenységkör,gép eszközbeszerzés az szállítmányozókra,fuvarozókra most sem vonatkozik?
  Az EU egyáltalán nem támogat fuvarozókat,kár is keresgélnem?
  engem a meglévő géppark(nyergesvontató)bővítésére érdekelne pályázat.Köszönöm válaszukat

 2. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Galkó Ágnes!
  Gépjármű vásárlásra nem tudnak pályázni, de egyéb eszközökre lehet.
  Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

 3. Aldis Kim írta:

  Szeretneém kérdezni,hogy a Vidéki mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése elnevezésű pályázatnál a tevékenységkör,gép eszközbeszerzés az szállítmányozókra,fuvarozókra most sem vonatkozik?Az EU egyáltalán nem támogat fuvarozókat,kár is keresgélnem?engem a meglévő géppark(nyergesvontató)bővítésére érdekelne pályázat.Köszönöm válaszukat
  +1

 4. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Aldis Kim!
  Ez csak a járművásárlásra vonatkozik egyéb tevékenységre fuvarozó cégek is pályázhatnak.
  Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.