EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Pályázati definíciók: aláírási címpéldány, cégkivonat, cégszerű aláírás

2008. július 1. (kedd) Írta: Forrás Centrum

A pályázati kiírások esetében gyakran előfordul, hogy az egyes definíciókat nem a mindennapi életben megszokott szempontok szerint kell értelmezni, ezért a blog keretében a Forrás Centrum Kft.  áttekintést nyújt a pályázati nyelvezetben használt fontosabb definíciókról és azok értelmezéséről. Ez az azért lényeges, mert egy fogalom értelmezésén a pályázat megnyerése vagy akár a pályázati projekt megvalósítása is múlhat. Amennyiben bármelyik definícióval kérdése van a hozzászólásban tegye fel azt. Az első cikk során az aláírási címpéldány, a cégkivonat és a cégszerű aláírás pályázati értelmezését mutatjuk be.

Aláírási címpéldány

Meghatározott tartalmi és formai kellékekkel rendelkező, közjegyző által hitelesített okirat, amely tartalmazza a cég képviseletében aláírásra jogosultak - cégjegyzésre jogosultak - aláírásának mintáját. A közreműködő szervezet elfogadja a számlavezető bank, illetve a Magyar Államkincstár által jóváhagyott aláírás bejelentő másolatát is.

Cégkivonat

A cégbíróság által kiállított okirat, amely hitelesen tanúsítja a cégjegyzék fennálló adatait. A közreműködő szervezet  elfogadja az eredeti cégkivonatot és az Igazságügyi Minisztérium adatbázisából kinyomtatott cégkivonat közjegyző által hitelesített másolatát is

Cégszerű aláírás

A cég hivatalos képviseletére jogosult személy(ek)nek a cég nevében, az aláírási címpéldányban foglaltak szerint, vagy a cégjegyzésre jogosult személy meghatalmazása alapján teljesített aláírása, amely a cég előírt, előnyomott, illetve nyomtatott neve alá történő aláírás(ok)kal történik.

Téma: Pályázati definíciók |

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.