EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Telephely-fejlesztés pályázatból

2009. március 23. (hétfő) Írta: Forrás Centrum

Telephely-fejlesztési pályázatot ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. április 30-tól, amelynek keretében akár 305 vállalkozás is modernizálhatja jelenlegi telephelyét. A támogatással elősegíthető a kis- és középvállalkozások növekedése, valamint a versenyképességének fokozása és a foglalkoztatás megtartása, javítása. A pályázat keretében támogatás igényelhető a meglévő, működő telephelyek modernizációjára és bővítésére, a nem megfelelő telephelyek cseréjére és kihasználtságának növelésére.

A pályázók körét szűkíti, hogy a telephely-fejlesztés ipari parkban, ipari és barnamezős területen nyerhet csak támogatást. Zöldmezős beruházás csak és kizárólag akkor részesülhet támogatásban, ha önkormányzat vagy más hatóság kötelezi a vállalkozást telephelye felszámolására, elhagyására. Ennek megfelelőn önállóan csak akkor támogatható a termelő- és szolgáltatótevékenységekhez kapcsolódó új épület, üzemcsarnok, raktár, tároló építése, épületgépészeti beruházások végrehajtása, a termelő- és szolgáltatótevékenységekhez kapcsolódó épületek átalakítása, bővítése, az alap-infrastruktúra kiépítése, korszerűsítése és bővítése, ha a fejlesztésre hatóság kötelez, elmaradása pedig a működési engedély bevonását jelentené.

A támogatási összeg nagysága megfelelő a célok megvalósítása érdekében, mivel az igényelhető támogatás összege minimum 10, maximum 100 millió forint. A támogatás aránya régiónként eltérő: Budapesten 25, Pest megyében 35, ezen belül a hátrányos helyzetű kistérségekben 40 százalékos. A nyugat-dunántúli középvállalkozók szintén 40 százalékot, a mikro- és kisvállalkozások viszont 50 százalékot kaphatnak meg, csakúgy, mint a dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi és közép-dunántúli pályázók.

A projekt megvalósítására előleg is igényelhető, amelynek mértéke az elnyert összeg 40 %-a.

Téma: Telephely-fejlesztés, Telephely-engedélyezés, Ingatlanfejlesztési pályázatok |

23 hozzászólás

  1. Kis György írta:

    Én nem értek egyet a támogatás összegével. A kisebb mikrovállalkozásoknak esélyük sin cs támogatási összeget elnyerni, ha nem tudnak nettó 20 milliós beruházást produkálni “egyszerre”. Nálunk is ez a probléma. Az 5 milliós határ sokunk fejlődését elősegítené.A mai gazdasági helyzetben segíteni kellene azt, aki előre és nem hátra próbál lépni.

  2. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kis György!

    A kiírással kapcsolatos észrevételeket az NFÜ oldalán teheti meg. Sajnos erre nincs ráhatásunk.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  3. Ihnatisin Roland írta:

    Kérdésem az alábbi:
    -ha jól értelmezem, meglévő bérlemény (telephely)megvásárlására ez nem vehető igénybe?-vagy mégis? ill ha tudna segíteni melyik pályázat alkalmas erre a célra Kis Közép Váll. részére. köszönöm válaszát, üdvözlettel: IR

  4. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Ihnatisin Roland!

    Jelen pályázatban csak felújításra vagy bővítésre van lehetőség. Pályázatokon belül vásárlásra általában nincs lehetőség.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  5. Ervin írta:

    Tisztelt Forráscentrum! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha rendelkezem egy ingatlannal /tehermentes - üzlet/, melyben szeretnék üzemeltetni egy boltot, de nincs az üzlet felújításra, berendezésére és forgó tőkére pénzem, van-e valamilyen megoldás! Az üzletem lehet-e ingatlan fedezet?Tervek szerint kb. 4.000.000 Ft-ra lenne szükségem!

  6. Mária írta:

    Kérdésem a következő lenne: könyveléssel, adótanácsadással foglalkozó mikró-vállalkozás vagyunk. Irodahelyiséget és üzlethelyiséget szeretnénk vásárolni. Bővítenénk tevékenységünket, és alkalmazottat is tudnánk foglalkoztatni. Mennyi esélyünk lehet pályázaton nyerni? 15-20 MFt-ra lenne szükségünk. Dél-alföld.
    Üdv.KM

  7. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Ervin!

    A pályázatban csak olyan telephely fejlesztését támogatják amin termelői tevékenység folyik. Így a boltok, üzletek ki vannak zárva.
    Szeptemberben-októberben indul eszköz beszerzéses pályázat. Ingatlan fedezetként használható az üzlet ha megfelelő értéket képvisel.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  8. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Mária!

    Vásárlásra sajnos nincs lehetőség, csak felújításra vagy bővítésre.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  9. Balogné Feketü Márta írta:

    Tisztelt Cim!

    Az érdekelne, hogy Jutában szeretném megvalósitani a telephelyfejlesztést, de ez nem szerepel a pályázat listájában. Akkor nem is lehet beadni a pályázatot?

    Köszönöm.
    Balogné F.Márta

  10. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Balogné!

    Ha nem szerepel a település a listában akkor sajnos nem lehet beadni.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  11. Anikó írta:

    Üdvözlöm!Kérdésem a következő lenne:Sportegyesület számára kondi-fitnesz telephelyet szeretnénk vásárolni ,rajta lévő felújítandó épülettel.Bővítenénk és alkalmazottat is tudnánk foglalkoztatni.Mennyi esélyünk lehet pályázatot nyerni?Várom válaszát ,előre is köszönöm.

  12. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Anikó!

    Vásárlásra sajnos nincs lehetőség. Felújításra és bővítésre van min. 10millió Ft-tól 150 millió Ft-ig.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  13. K.Attila írta:

    Csatlakozom az előttem íróhoz, valóban ez a páyázat csak a nagy vállalatok érdekeit szolgálja, a kicsiknek esélyük sincs:(

  14. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt K. Attila!

    A pályázatból a nagy vállalatok ki vannak zárva. Csak KKV-k pályázhatnak.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  15. Huszti Gábor írta:

    Nem értek egyet az előttem szólóval. Rengeteg forrás van mikro- és kisvállalkozások számára. Több projektet is nyertünk kisvállalkozások részére. Az persze feltétel, hogy jól működő, legális, rendes adófizető cég pályázzon, akinek van 50% önrésze. A pályázatok elsőre bonyolultnak tűnnek, de ha van hozzá segítség, akkor a legtöbb feltétel teljesíthető. A mikrovállalkozások GOP-os pályázata ráadásul automatikus volt (most ép fel van függesztve forráshiány miatt), tehát ha a pénzügyi és egyéb paraméterek alapján elérte a 60 pontot, akkor automatikusan megkapta a kért támogatást, amíg volt forrás. Az, hogy kiürült a keret azt bizonyítja, hogy igenis a jül működő kicsik pályázatképesek.

  16. Gabriella írta:

    Kedves Beáta,
    Érdeklődni szeretnék, hogy egyéni vállalkozóként most vagy a közeljövőben lehetőségünk lenne-e pályázni használatában engedélyeztetett műhely bővítésére? Mikor lesznek kiírások, vagy most is vannak? Ha vannak, megtenné, hogy megírja a számát, amit nagyon megköszönnék. Egy 10M-ós támogatásnál mennyi önerőt kell felmutatni? Üdvözlettel,
    Gabriella

  17. István írta:

    Kedves Beáta, én szeretnék egy pálinkafőző és palackozó üzemet építeni és berendezni csak nem tudom, hogy hol kezdjem el és, hogy van e ilyenre támogatás és hol találom ezt meg.Segítséged előre is köszönöm.

  18. Visinka Júlia írta:

    Én egy kérdést szeretnék feltenni és szeretném mindenki tanácsát kérni.
    Szeretném ha fejlődne a vadásztársaságunk,mind területben (vadban,vadföldekben), illetva vadászházunkra is ráférna,gépesítésben is fejlődhatnénk, meg persze a “turizmu” szállás fejlesztés…és ehez hasonlók.Szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen pájázatot kellene megjelölni ami ezekben segít nekünk?
    Elölre is köszönöm!

  19. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Visinka Júlia!
    Sajnos most nincs turisztikai pályázatra lehetőség
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  20. Angyal Csaba írta:

    Tisztelt Cím!

    A kérdésem a következő: Egy mikro-vállalkozást képviselek, mely hulladékgazdálkodással foglalkozik és szeretnénk a már meglévő ingatlanunkat fejleszteni. Tudom, hogy van erre támogatás, de hogyan lehet hozzá jutni, ha mi tereprendezést(infrastruktúrát)javítanánk, és ezután egy technológiát vásárolnánk a mi szolgáltatásunk javításához. Hogy lehet támogatást kapni a fejlesztéshez? Várom mielőbbi válaszukat!

  21. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Angyal Csaba!
    Van lehetőség pályázatra. Kérem küldje át mérlegét , az info@forrascentrum.hu-ra és mi beminősítjük, hogy tud-e pályázni.
    Tisztelettel: Forrás Centrum kft.

  22. Anna írta:

    Tisztelt Forrás Centrum!

    Egy most induló mikrovállaklozást képviselek.Szeretném a bérleményemet felújítani.Vendéglátással foglalkozom.Hogy tudok támogatást kapni a fejlesztéshez?
    Üdvözlettel:Anna

  23. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Anna!
    Kezdő vállalkozások részére, a Jeremi Mikrohitelt tudom ajánlani.
    Tisztelettel. Forrás Centrum kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.