EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Telephely-fejlesztés pályázatból

2009. március 23. (hétfő) Írta: Forrás Centrum

Telephely-fejlesztési pályázatot ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. április 30-tól, amelynek keretében akár 305 vállalkozás is modernizálhatja jelenlegi telephelyét. A támogatással elősegíthető a kis- és középvállalkozások növekedése, valamint a versenyképességének fokozása és a foglalkoztatás megtartása, javítása. A pályázat keretében támogatás igényelhető a meglévő, működő telephelyek modernizációjára és bővítésére, a nem megfelelő telephelyek cseréjére és kihasználtságának növelésére.

A pályázók körét szűkíti, hogy a telephely-fejlesztés ipari parkban, ipari és barnamezős területen nyerhet csak támogatást. Zöldmezős beruházás csak és kizárólag akkor részesülhet támogatásban, ha önkormányzat vagy más hatóság kötelezi a vállalkozást telephelye felszámolására, elhagyására. Ennek megfelelőn önállóan csak akkor támogatható a termelő- és szolgáltatótevékenységekhez kapcsolódó új épület, üzemcsarnok, raktár, tároló építése, épületgépészeti beruházások végrehajtása, a termelő- és szolgáltatótevékenységekhez kapcsolódó épületek átalakítása, bővítése, az alap-infrastruktúra kiépítése, korszerűsítése és bővítése, ha a fejlesztésre hatóság kötelez, elmaradása pedig a működési engedély bevonását jelentené.

A támogatási összeg nagysága megfelelő a célok megvalósítása érdekében, mivel az igényelhető támogatás összege minimum 10, maximum 100 millió forint. A támogatás aránya régiónként eltérő: Budapesten 25, Pest megyében 35, ezen belül a hátrányos helyzetű kistérségekben 40 százalékos. A nyugat-dunántúli középvállalkozók szintén 40 százalékot, a mikro- és kisvállalkozások viszont 50 százalékot kaphatnak meg, csakúgy, mint a dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi és közép-dunántúli pályázók.

A projekt megvalósítására előleg is igényelhető, amelynek mértéke az elnyert összeg 40 %-a.

Téma: Telephely-fejlesztés, Telephely-engedélyezés, Ingatlanfejlesztési pályázatok |

23 hozzászólás

 1. Kis György írta:

  Én nem értek egyet a támogatás összegével. A kisebb mikrovállalkozásoknak esélyük sin cs támogatási összeget elnyerni, ha nem tudnak nettó 20 milliós beruházást produkálni “egyszerre”. Nálunk is ez a probléma. Az 5 milliós határ sokunk fejlődését elősegítené.A mai gazdasági helyzetben segíteni kellene azt, aki előre és nem hátra próbál lépni.

 2. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Kis György!

  A kiírással kapcsolatos észrevételeket az NFÜ oldalán teheti meg. Sajnos erre nincs ráhatásunk.

  Üdvözlettel: Csókási Beáta

 3. Ihnatisin Roland írta:

  Kérdésem az alábbi:
  -ha jól értelmezem, meglévő bérlemény (telephely)megvásárlására ez nem vehető igénybe?-vagy mégis? ill ha tudna segíteni melyik pályázat alkalmas erre a célra Kis Közép Váll. részére. köszönöm válaszát, üdvözlettel: IR

 4. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Ihnatisin Roland!

  Jelen pályázatban csak felújításra vagy bővítésre van lehetőség. Pályázatokon belül vásárlásra általában nincs lehetőség.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 5. Ervin írta:

  Tisztelt Forráscentrum! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha rendelkezem egy ingatlannal /tehermentes - üzlet/, melyben szeretnék üzemeltetni egy boltot, de nincs az üzlet felújításra, berendezésére és forgó tőkére pénzem, van-e valamilyen megoldás! Az üzletem lehet-e ingatlan fedezet?Tervek szerint kb. 4.000.000 Ft-ra lenne szükségem!

 6. Mária írta:

  Kérdésem a következő lenne: könyveléssel, adótanácsadással foglalkozó mikró-vállalkozás vagyunk. Irodahelyiséget és üzlethelyiséget szeretnénk vásárolni. Bővítenénk tevékenységünket, és alkalmazottat is tudnánk foglalkoztatni. Mennyi esélyünk lehet pályázaton nyerni? 15-20 MFt-ra lenne szükségünk. Dél-alföld.
  Üdv.KM

 7. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Ervin!

  A pályázatban csak olyan telephely fejlesztését támogatják amin termelői tevékenység folyik. Így a boltok, üzletek ki vannak zárva.
  Szeptemberben-októberben indul eszköz beszerzéses pályázat. Ingatlan fedezetként használható az üzlet ha megfelelő értéket képvisel.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 8. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Mária!

  Vásárlásra sajnos nincs lehetőség, csak felújításra vagy bővítésre.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 9. Balogné Feketü Márta írta:

  Tisztelt Cim!

  Az érdekelne, hogy Jutában szeretném megvalósitani a telephelyfejlesztést, de ez nem szerepel a pályázat listájában. Akkor nem is lehet beadni a pályázatot?

  Köszönöm.
  Balogné F.Márta

 10. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Balogné!

  Ha nem szerepel a település a listában akkor sajnos nem lehet beadni.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 11. Anikó írta:

  Üdvözlöm!Kérdésem a következő lenne:Sportegyesület számára kondi-fitnesz telephelyet szeretnénk vásárolni ,rajta lévő felújítandó épülettel.Bővítenénk és alkalmazottat is tudnánk foglalkoztatni.Mennyi esélyünk lehet pályázatot nyerni?Várom válaszát ,előre is köszönöm.

 12. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Anikó!

  Vásárlásra sajnos nincs lehetőség. Felújításra és bővítésre van min. 10millió Ft-tól 150 millió Ft-ig.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 13. K.Attila írta:

  Csatlakozom az előttem íróhoz, valóban ez a páyázat csak a nagy vállalatok érdekeit szolgálja, a kicsiknek esélyük sincs:(

 14. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt K. Attila!

  A pályázatból a nagy vállalatok ki vannak zárva. Csak KKV-k pályázhatnak.

  Üdvözlettel:
  Csókási Beáta

 15. Huszti Gábor írta:

  Nem értek egyet az előttem szólóval. Rengeteg forrás van mikro- és kisvállalkozások számára. Több projektet is nyertünk kisvállalkozások részére. Az persze feltétel, hogy jól működő, legális, rendes adófizető cég pályázzon, akinek van 50% önrésze. A pályázatok elsőre bonyolultnak tűnnek, de ha van hozzá segítség, akkor a legtöbb feltétel teljesíthető. A mikrovállalkozások GOP-os pályázata ráadásul automatikus volt (most ép fel van függesztve forráshiány miatt), tehát ha a pénzügyi és egyéb paraméterek alapján elérte a 60 pontot, akkor automatikusan megkapta a kért támogatást, amíg volt forrás. Az, hogy kiürült a keret azt bizonyítja, hogy igenis a jül működő kicsik pályázatképesek.

 16. Gabriella írta:

  Kedves Beáta,
  Érdeklődni szeretnék, hogy egyéni vállalkozóként most vagy a közeljövőben lehetőségünk lenne-e pályázni használatában engedélyeztetett műhely bővítésére? Mikor lesznek kiírások, vagy most is vannak? Ha vannak, megtenné, hogy megírja a számát, amit nagyon megköszönnék. Egy 10M-ós támogatásnál mennyi önerőt kell felmutatni? Üdvözlettel,
  Gabriella

 17. István írta:

  Kedves Beáta, én szeretnék egy pálinkafőző és palackozó üzemet építeni és berendezni csak nem tudom, hogy hol kezdjem el és, hogy van e ilyenre támogatás és hol találom ezt meg.Segítséged előre is köszönöm.

 18. Visinka Júlia írta:

  Én egy kérdést szeretnék feltenni és szeretném mindenki tanácsát kérni.
  Szeretném ha fejlődne a vadásztársaságunk,mind területben (vadban,vadföldekben), illetva vadászházunkra is ráférna,gépesítésben is fejlődhatnénk, meg persze a “turizmu” szállás fejlesztés…és ehez hasonlók.Szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen pájázatot kellene megjelölni ami ezekben segít nekünk?
  Elölre is köszönöm!

 19. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Visinka Júlia!
  Sajnos most nincs turisztikai pályázatra lehetőség
  Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

 20. Angyal Csaba írta:

  Tisztelt Cím!

  A kérdésem a következő: Egy mikro-vállalkozást képviselek, mely hulladékgazdálkodással foglalkozik és szeretnénk a már meglévő ingatlanunkat fejleszteni. Tudom, hogy van erre támogatás, de hogyan lehet hozzá jutni, ha mi tereprendezést(infrastruktúrát)javítanánk, és ezután egy technológiát vásárolnánk a mi szolgáltatásunk javításához. Hogy lehet támogatást kapni a fejlesztéshez? Várom mielőbbi válaszukat!

 21. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Angyal Csaba!
  Van lehetőség pályázatra. Kérem küldje át mérlegét , az info@forrascentrum.hu-ra és mi beminősítjük, hogy tud-e pályázni.
  Tisztelettel: Forrás Centrum kft.

 22. Anna írta:

  Tisztelt Forrás Centrum!

  Egy most induló mikrovállaklozást képviselek.Szeretném a bérleményemet felújítani.Vendéglátással foglalkozom.Hogy tudok támogatást kapni a fejlesztéshez?
  Üdvözlettel:Anna

 23. Forrás Centrum írta:

  Tisztelt Anna!
  Kezdő vállalkozások részére, a Jeremi Mikrohitelt tudom ajánlani.
  Tisztelettel. Forrás Centrum kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.