EU pályázatok, hitelek, kockázati tőke és egyéb források vállalkozóknak, non-profit szervezeteknek

Fényképzőgép, targonca, számítógép, mérőműszer, faipari gép, szolárium, feldolgozó gép pályázatból?

2008. szeptember 26. (péntek) Írta: Forrás Centrum

Ismételten megnövelik a mikro, kis- és középvállalkozások és egyéni vállalkozások számára kiírt GOP-2008-211/A pályázat keretét, így várhatóan 2008. december 31-ig igényelhető majd vissza nem térítendő támogatás gépfejlesztésre (Fényképzőgép, targonca, számítógép, mérőműszer, faipari gép, szolárium, feldolgozó gép vásárlására).

Ahhoz, hogy a vállalkozás vagy egyéni vállalkozás a pályázati kiírás keretében pályázhasson több feltételt teljesítenie kell. Az átlagos statisztikai létszáma az utolsó lezárt üzleti évben el kell, hogy érje az 1 főt, továbbá az egy főre eső árbevétel meg kell, hogy haladja a 4 millió Ft/fő összeget, valamint a saját tőke nem lehet negatív (a mérleg saját tőke sor). A vállalkozás nem állhat csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt és legalább két teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie.

A pályázat keretében az igényelhető támogatás minimuma 1 millió Ft, míg a maximum 20 millió Ft. A támogatás mértéke a gép bekerülési költségének 30 %-50 %-a attól függően, hogy a Társaság melyik településen valósítja meg a projektet (a támogatás mértékéről személyes konzultáció keretében tudunk felvilágosítást adni).

Természetesen a támogatás elnyerése érdekében vállalni kell néhány kötelezettséget is. Közülük talán a legfontosabb az, hogy a vállalkozásnak a projekt megvalósítását követő két évben az inflációtól függően 10-15 % közötti éves növekedést kell teljesítenie. Ehhez kapcsolódóan fontos még, hogy a projektet legalább 3 évig működtetni kell. Cserébe viszont nincs foglalkoztatotti kötelezettség, továbbá nem kell fedezetet felajánlani az elnyert támogatás biztosítékául.

Néhány példa arra, hogy milyen gépekre és eszközökre igényelhető támogatás (a lista nem teljes!!!):

• számítógép;
• hűtő- és fagyasztógép,
• légkondicionáló,
• laboratóriumi készülékek,
• ipari mérlegek,
• kenyérsütéshez kapcsolódó kellékek,
• nyomdai gépek,
• mérőműszerek,
• targonca,
• szövő és varrógépek, egyéb textilipari gépek,
• faipari gépek,
• asztalosipari gépek,
• gumi vagy műanyagfeldolgozó gépek,
• médiaiparhoz kapcsolódó berendezések,
• elektromos gépek és elektromos felszerelések és ezek alkatrészei; hangfelvevő és visszaadó, televíziós kép- és hangfelvevő és -visszaadó készülékek és ezek alkatrészei és tartozékai,
• optikai, fényképészeti, mozgófényképészeti, mérő-, ellenőrző-, precíziós, orvosi vagy sebészeti műszerek és készülékek; mindezek alkatrészei és tartozékai,
• hangszer, amelyben a hangot elektromos úton keltik vagy erősítik (pl orgona, gitár, tangóharmonika),
• orvosi, sebészeti, fogorvosi vagy állatorvosi bútor (pl. műtőasztal, vizsgálóasztal, kórházi ágy, mechanikus felszereléssel, fogorvosi szék, röntgengép); forgatható fodrászszék és hasonló szék, döntő és emelő szerkezettel; mindezek alkatrésze,
• szórakozóhelyi felszerelés, asztali vagy társasjáték, beleértve a tivoli játékot, a biliárdot, a különféle típusú játékkaszinó-asztalt és az automata tekepálya-felszerelést is,
• általános fizikai gyakorlathoz, tornához, atlétikához, más sporthoz (beleértve az asztaliteniszt is) vagy szabadtéri játékhoz való, ebben az árucsoportban másutt nem említett cikk és felszerelés; úszómedence és pancsolómedence

A teljes lista megtekinthető itt: pályázatható gépek listája.

Annak érdekében, hogy meg tudjuk ítélni vállalkozása vagy egyéni vállalkozása pályázhat-e, szíveskedjék megküldeni a mérlegét, az eredménykimutatását, valamint a kiegészítő mellékletét az info@forrascentrum.hu címre, vagy a 06-1-786-0183 fax számra.

Amennyiben a pályázati kiírás felkeltette érdeklődését tegye fel kérdését lent!

Üdvözlettel: Csókási Beáta

Téma: Vidékfejlesztés, Gépbeszerzési pályázatok, Pályázat |

18 hozzászólás

  1. Turulcsirip - horvato írta:

    […] targonca, számítógép, mérőműszer, faipari gép, szolárium, feldolgozó g.. http://blog.forrascentrum.hu/videkfejlesztes/fenykepzogep-targonca-szamitogep-meromuszer-faipari-gep… | következő » horvato — 2008. 10. 14. […]

  2. Tóth László írta:

    Üdv.!Egyéni vállalkozó vagyok.
    Ahhoz ,hogy egy eszközbeszerzés pályázathoz esélyem legyen az előző évi mérlegemnek nyereségesnek kell lennie?

  3. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Tóth László!

    Nem feltétlenül szükséges nyereségesnek lennie. Amennyiben átküldi gazdálkodási adatait az info@forrascentrum.hu címre, akkor tájékoztatjuk mit kell tennie annak érdekében, hogy pályázhasson.

    Üdvözlettel: csókási Beáta

  4. Benke Szabolcs írta:

    Tisztelt Cím!

    Egy jelenleg is működő és üzemelő pékséget szeretnék átvenni. Érdeklődöm, hogy van-e lehetőségem pályázati támogatást igénybe venni ehhez? Akár induló vállalkozás beindítása-, vagy eszközbeszerzés-, vagy ingatlanvásárlás-…stb jogcímen? Várom mielőbbi válaszukat! Köszönöm!

  5. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Benke Szabolcs!

    Elsősorban az eszközbeszerzésre tud támogatást igényelni.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  6. Lukács Éva írta:

    Tisztelt Asszonyom!

    Két profilom van, tudományos kutatás és ügyvédi iroda.
    Előbbinél kutatási típusú pályázatok érdekelnek, utóbbinál eszközfejlesztés, alkalmazotti járulék- stb. támogatások (azt hiszem a fent írt feltételeknek megfelelek).
    Hosszútávú együttműködés érdekelne, ha ebben tudnak segíteni. Jó lenne, ha emailemre válaszolna esetleg, nem itt a nyilvános oldalon.
    köszönettel,
    Gellérné Lukács Éva

  7. Kalocsáné Violetta írta:

    Tisztelt Cím!

    Érdeklődni szeretnék,hogy általános iskolánk számára pályázhatunk-e számítógépre?
    Köszönettel:
    Kalocsáné Violetta

  8. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kalocsáné Violetta!

    Ismereteim szerint általános iskola számítógépeinek fejlesztésére jelenleg nincs pályázat.

    Üdvözlettel: Csókási Beáta

  9. Zoltán írta:

    Vállalkozásom részére szeretnék egy fúróberendezést (tehergépjárműre szerelt) vásárolni,és/vagy egy fúrás méréséhez használt mérőkocsit amely egy műszerekkel felszerelt kisteherautó. Mivel nem szállítójárműről van szó lehetséges-e mindkettőt, vagy akár csak a mérőkocsit pályázattal megvenni?

    üdv.Zoltán

  10. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Zoltán!

    Gépjármű vásárlására sajnos nincs lehetőség egy pályázat keretében sem.

    Üdvözlettel:
    Csókási Beáta

  11. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Czina Lászlóné!
    Sajnos nincs tudomásunk ilyen pályázatról jelenleg.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  12. czina lászlóné írta:

    Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg van-e ált. isk. részére tantermi eszköz beszerzésre és fejlesztésre pályázási lehetőség?

    Üdvözlettel:Czina Lászlóné
    pedagógus

  13. Szuhányi Pál írta:

    Tiszteletem!

    Kezdő egyéni vállalkozó vagyok. Több profilom van, ebből egyik a videófelvétel készítés. Kamerát szeretnék vásárolni a tevékenység végzéséhez. Ehhez szeretnék valamilyen támogatást megpályázni. Van- e esélyem két hónap működés után ilyenre? Az összeg ami szükséges, 500.000.- Forint. E nélkül elég keserves és meddő munka. Várom tisztelt válaszát.

  14. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Szuhányi Pál!
    Két havi működés után még nem lehet pályázni.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  15. Kiss írta:

    Tisztelt Cím ! Hátrányos helyzetű kistérségben szeretnénk üdülőt (apartmanházat) kialakítani,rendezvényszervezéssel foglalkozni.Kezdő vállalkozó részére van-e valamilyen pályázati lehetőség,akár az építkezéshez,berendezés vásárlásához stb.? Válaszát előre is köszönöm

  16. Forrás Centrum írta:

    Tisztelt Kiss!
    Sajnos induló vállalkozás részére nincs pályázati kiírás.
    Üdvözlettel: Forrás Centrum Kft.

  17. Villanyszelő E.V. műszer beszerzésre lesz-e/van-e/ pályázati lehetőség? Tisztelettel:Molnár Mihály írta:

    Villanyszelő E.V. műszer beszerzésre lesz-e/van-e/ pályázati lehetőség? Tisztelettel:Molnár Mihály

  18. ForrasCentrum írta:

    Tisztelt Molnár Mihály!

    Jelenleg nincs ilyen pályázat, és várhatóan gyártással foglalkozó vállalkozások számára kerülnek majd kiírásra az új felhívások. Javaslom, hogy küldje el az utolsó két évi SZJA-bevallását az info@forrascentrum.hu e-mail címre, hogy meg tudjuk vizsgálni a vállalkozását pályázati szempontból.

    Üdvözlettel,

    Forrás Centrum Kft.

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólás moderálható és törölhető.